Γιατί… προτιμήθηκε να πληρωθούν οι παίκτες

19:12 19/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί η ΑΕΚ προτίμησε να δώσει προτεραιότητα στην καταβολή χρημάτων στους ποδοσφαιριστές και όχι να αποπληρώσει το άρθρο 44 και την Εφορία, προκειμένου να εξασφαλίσει την φορολογική ενημερότητα. Η απάντηση είναι ότι αυτό συνέβη για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι για να καταφέρει να εξασφαλίσει η ΑΕΚ τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα -υπό κανονικές συνθήκες- θα

έπρεπε να παρουσιάσει στην ΕΕΑ αποδείξεις ότι έχει ρυθμίσει τις οφειλές της ΚΑΙ προς τους παίκτες ΚΑΙ προς το Δημόσιο. Ωστόσο, τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία δεν επαρκούσαν. Έτσι, με δεδομένο ότι οι παίκτες είχαν ξεπεράσει τα όρια της υπομονής τους (καθώς τα προβλήματα στις πληρωμές δεν είναι φετινά), προτιμήθηκε να πληρωθούν αυτοί και να επιχειρηθεί να βρεθεί λύση με το Δημόσιο μέσω της συνολικής διαπραγμάτευσης της Λίγκας με του Υπουργείο.
Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος που προτιμήθηκε να πληρωθούν οι παίκτες είναι το γεγονός ότι αν βρισκόταν αντιμέτωπη η ΠΑΕ με... κύμα προσφυγών, βάση της νομοθεσίας στους παίκτες θα επιδικάζονταν τα χρήματα που τους οφείλονται και το διπλάσιο των απολαβών που προβλέπεται στο υπόλοιπο του συμβολαίου τους! Κάτι που σημαίνει ότι τα περίπου 5,5 εκατ. ευρώ που όφειλε εκείνη τη στιγμή η ομάδα σε ποδοσφαιριστές, θα μπορούσαν ακόμη και να ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ(!), για την αποπληρωμή των οποίων -μάλιστα- η πίεση θα ήταν τεράστια λόγω των πολύ αυστηρών διατάξεων της ΦΙΦΑ. Και τα περιθώρια για εκ των υστέρων συμβιβασμό θα ήταν μικρότερα απ' ότι αυτά με την Κυβέρνηση για τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα