Εδώ πήγαν τα λεφτά!

17:51 19/8/2012 - Πηγή: AEK365

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα, όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων στην ΠΑΕ ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες. Το ερώτημα που εκφράζουν πολλοί οπαδοί της ομάδας είναι που διατέθηκαν από την διοίκηση τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία από τις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών και την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν, τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν κατάφερε να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, ώστε να εξασφαλίσει τη φορολογική ενημερότητα.

Το aek365

ανοίγει τον συγκεκριμένο φάκελο και παρουσιάζει αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΑΕ ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, εξηγώντας πώς από τα περίπου 2,9 εκατ. ευρώ που μπήκαν συνολικά στα ταμεία της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα λίγο λιγότερα από 600.000 ευρώ...

ΕΣΟΔΑ

Τα σημαντικά έσοδα που είχε η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα προήλθαν από τρεις πηγές: Πωλήσεις παικτών, διαρκείας και ρευστοποίηση της εγγυητικής επιστολής της περασμένης σεζόν. Από τις πωλήσεις των Κλωναρίδη, Μάκου και Λεονάρντο η ΠΑΕ εισέπραξε συνολικά το ποσό των 1,9 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, μέχρι στιγμής τα συνολικά έσοδα της ΑΕΚ ανέρχονται σε 1,2 εκατ. ευρώ (μετά την αλλαγή τιμών δόθηκαν αρκετά εισιτήρια δωρεάν σε οπαδούς που είχαν αγοράσει «κάρτα» πριν τη μείωση, ενώ πολλοί ζήτησαν να πάρουν πίσω τη διαφορά), όμως μόνο 600.000 ευρώ έχουν μπει στα ταμεία της ομάδας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των διαρκείας πουλήθηκε με πιστωτικές κάρτες και το υπόλοιπο των εσόδων θα το εισπράξει η ΠΑΕ τμηματικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επίσης, άλλες 400.000 ευρώ εισέπραξε η ΑΕΚ από τη ρευστοποίηση της εγγυητικής επιστολής της περασμένης σεζόν. Έτσι, συνολικά τα έσοδά της έφτασαν τα 2,9 εκατ. ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα συγκεκριμένα ποσά ήταν τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έσοδα της ομάδας το τελευταίο διάστημα, καθώς στα ταμεία της μπήκαν και κάποια μικροποσά, τα οποία όμως διατέθηκαν άμεσα για λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ(1): Η ΑΕΚ... περίμενε να μπουν στα ταμεία της και περίπου 450.000 ευρώ από τη συμμετοχή των Μάκου, Λυμπερόπουλου στο EURO, όμως τελικά δεν εισέπραξε ούτε... ευρώ, καθώς μέρος των χρημάτων πήγε στους δυο παίκτες ως έναντι οφειλών και τα υπόλοιπα παρακρατήθηκαν από την ΕΠΟ, πάλι ως έναντι οφειλών.

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: 600.000 ευρώ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ: 1,9 εκατ. ευρώ

ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ: 400.000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 2.900.000 ευρώ

ΕΞΟΔΑ

Τα χρήματα που έχει καταβάλει συνολικά η ΑΕΚ σε παίκτες (πρώην και νυν), συνεργάτες, Δημόσιο και άλλους πιστωτές ανέρχονται στο ποσό των 2.305.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων αφορούσε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές και φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο Γκούντγιονσεν εισέπραξε 200.000 ευρώ, περίπου 150.000 πήρε ο Δέλλας, 130.000 ευρώ ο Αργυρίου, 100.000 ευρώ ο Γκερέιρο και από 50.000 ευρώ οι Λυμπερόπουλος, Γεωργέας. Επίσης, σχεδόν όλοι οι παίκτες εισέπραξαν έναντι για τους διακανονισμούς που υπέγραψαν, ενώ δόθηκαν και κάποιες (μικρές)

Keywords
Τυχαία Θέματα