Για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας διώκεται ο επίδοξος αεροπειρατής του Σότσι

16:15 8/2/2014 - Πηγή: AEK365

Δίωξη για «απόπειρα διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας» ασκήθηκε κατά του Ουκρανού επίδοξου αεροπειρατή ο οποίος την Παρασκευή αποπειράθηκε να ανακατευθύνει αεροσκάφος τουρκικές αεροπορικής εταιρείας προς το Σότσι της Ρωσίας, την ώρα που διεξαγόταν η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η ειδική υπηρεσία

της Ουκρανίας.
Το Σάββατο, ο επίδοξος αεροπειρατής, που τελικά συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, πέρασε ιατρικές εξετάσεις και πλέον ανακρίνεται από την τουρκική Αστυνομία. Στόχος των ανακριτών είναι να διαπιστώσουν εάν ο Αρτέμ Χοζλόφ έδρασε μόνος του ή συνδέεται με κάποια οργάνωση, όπως μεταδίδει η κρατική τουρκική τηλεόραση TRT.
Ο επίδοξος αεροπειρατής, που επέβαινε σε πτήση της τουρκικής Pegasus Airlines με αφετηρία το Χάρκοβο της Ουκρανίας και προορισμό την Κωνσταντινούπολη προσπάθησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Πάμε στο Σότσι!».
Το πλήρωμα ωστόσο κατόρθωσε να τον εξαπατήσει, δίνοντάς του την εντύπωση πως ικανοποιούσε το αίτημά του, αλλά προσγειώνοντας το αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, ο δράστης συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας μετά από επιχείρηση λίγων ωρών.
Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες πως ο δράστης είχε στην κατοχή του εκρηκτικά, ωστόσο, οι τουρκικές Αρχές δεν εντόπισαν τίποτα ανησυχητικό κατά τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα