Γερουλάνος: Μπορούσαν και καλύτερα...

11:26 24/12/2011 - Πηγή: AEK365

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Υπουργός Πολιτισμού στην εφημερίδα «Goal».

-Είστε ευχαριστηµένος από το πώς προχωράει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Προφανώς όχι, γιατί αυτό που θα θέλαµε να έχει γίνει είναι να το έχουµε καταπολεµήσει µια κι έξω. Η πραγµατικότητα είναι ότι αλλάζουν οι όροι αυτού του παιχνιδιού και πρέπει να κάνουµε διορθωτικές κινήσεις για να βάλουµε τέλος σε αυτά τα φαινόµενα. Εγινε ένα καλό πρώτο βήµα, αλλά είναι πολύ πρώτο βήµα και πρέπει να βεβαιωθούµε ότι θα συνεχίσουµε όλοι. Για να γίνει

αυτό το βήµα συνεργαστήκαµε όλοι, πολιτεία, φορείς, οµάδες. Βλέπω µια κούραση, αλλά πρέπει να συνεχίσουµε. Από τη µεριά της πολιτείας η αποφασιστικότητα να συνεχίσουµε είναι απόλυτη. Εχω µιλήσει και µε τον πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήµο, για αυτά τα θέµατα. Μου είπε να προχωρήσω και αναγνωρίζει ότι είναι θέµα που πρέπει να επιλυθεί και να συνεχιστεί µε την ίδια ταχύτητα που προχώρησε έως τώρα».

-Πώς κρίνετε τη στάση του ποδοσφαίρου στο θέµα της κάθαρσης;

«Τα πρώτα βήµατα είναι δειλά διότι κανείς δεν µπορεί ακόµα να φανταστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο µετά την εξυγίανσή του. Η διαδικασία είναι λίγο σαν την κότα και το αυγό. Κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήµα για να ξεκινήσει. Αλλά θέλει και συνέχεια. Η πολιτεία έκανε το πρώτο βήµα και το ποδόσφαιρο ακολούθησε. Υπάρχει κόσµος που βρίσκεται στη φυλακή και 13 οµάδες έχουν υποβιβαστεί τουλάχιστον µία κατηγορία. Είναι µια καλή αρχή αλλά πρέπει να συνεχίσουµε µαζί γιατί έχουµε δρόµο να διανύσουµε µέχρι να φτάσουµε το ποδόσφαιρο εκεί που πρέπει».

-Η κάθαρση, πάντως, δεν έχει ολοκληρωθεί....

«Βεβαίως και δεν έχει ολοκληρωθεί και θα σας έλεγα ότι η κάθαρση είναι κάτι που δεν ολοκληρώνεται ποτέ».

-Οι ειδικοί της UEFA γιατί δεν έχουν έρθει ακόµη, κάτι που συµφωνήθηκε το καλοκαίρι;

«Η επαφή υπάρχει και η τεχνογνωσία παρέχεται. Οι επισκέψεις είναι θέµα UEFA και ΕΠΟ να γίνουν, θα δουν πότε είναι η σωστή στιγµή».

-Είστε ευχαριστηµένος από τη συνεργασία σας µε το ποδόσφαιρο;

«Θα ήταν άδικο να πω ότι δεν είµαι ευχαριστηµένος, µε δεδοµένο ότι έχουν γίνει περισσότερα βήµατα απ' ό,τι στο παρελθόν. Αν όµως δει κανείς τι θα µπορούσε να είναι για την Ελλάδα ο αθλητισµός και τι να εκπέµπει σε όλο τον κόσµο, όπως έγινε στους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και µε την Εθνική στο Euro 2004, αν δει την πρώτη ύλη που υπάρχει, τότε θα καταλάβει πόσο ζηµιά µας κάνουν αυτά τα φαινόµενα».

-Εχετε κάνει παρέµβαση στη Δικαιοσύνη για να προφυλακιστούν οι εκ των κατηγορουµένων για τα «στηµένα»;

«Ποτέ δεν έγινε παρέµβαση και ούτε θα κάνουµε ποτέ. Είναι µια αρχή που έχω κρατήσει µε όλους τους θεσµούς που συνεργάζοµαι και ο λόγος είναι απλός: Αν µια φορά κάνεις το λάθος και παρέµβεις και σε ακούσουν -διότι δεν είναι και απαραίτητο ότι θα το κάνουν-, µετά θα περιµένουν από εσένα να τους δώσεις γραµµή σε ό,τι αναλαµβάνουν. Ακυρώνεις το θεσµό και αναλαµβάνεις το έργο τους. Αν σήµερα είµαστε εδώ που φτάσ
Keywords
Τυχαία Θέματα