Γερμανία: 22χρονη Τουρκάλα θυσιάστηκε για να σώσει δυο Γερμανίδες από παρενόχληση

14:34 30/11/2014 - Πηγή: AEK365

Μια 22χρονη φοιτήτρια τουρκικής καταγωγής έφυγε από τη ζωή ύστερα από την άγρια επίθεση που δέχθηκε στην προσπάθειά της να διασώσει δύο Γερμανίδες νεαρές από παρενόχληση.

Η Tugce Albayrak, μία 22χρονη, έπεσε σε κώμα στις 15 Νοεμβρίου μετά την μεσολάβησή της σε καυβγά μεταξύ τριών Σέρβων που παρενοχλούσαν τις δύο κοπέλες σε ένα εστιατόριο στη γερμανική πόλη Όφενμπαχ.

Η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε άγρια στο πάρκινγκ από έναν από τους επιτιθέμενους, τον18χρονοSanel Μ, μια ώρα αφού είχε παρέμβει για να βοηθήσει τις δύο γυναίκες που ούρλιαζαν για βοήθεια από το μπάνιο του

εστιατορίου.

Τελικά, στις 26 Νοεμβρίου οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της ότι η κοπέλα είναι εγκεφαλικά νεκρή μετά από δύο εβδομάδες σε κώμα. Οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν τα συστήματα που την κρατούν στη ζωή στις 28 Νοέμβρη, την ημερομηνία γέννησής της.

Χιλιάδες άνθρωποι στη Γερμανία φώναξαν «Ευχαριστούμε» στη νεαρή Τουρκάλα και πραγματοποίησαν σιωπηλές διαμαρτυρίες μπροστά από το εστιατόριο όπου έγινε η συμπλοκή για να αποχαιρετήσουν το γενναίο κορίτσι.

Το πλήθος φορούσε μπλουζάκια με τη φωτογραφία της Tugce που έγραφαν « Σε αγαπάμε» και κρατούσαν πλακάτ λέγοντας «Ευχαριστούμε Tugce».

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ κάλεσε την οικογένεια Albayrak για να συλλυπηθεί.

«Όπως και οι πολίτες μας, ένιωσα σοκ με αυτή την τρομερή επίθεση. Η Tugce αξίζει μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό. Θα είναι πάντα ένα πρότυπο για εμάς», δήλωσε ο Γκάουκ στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Ο θείος της κοπέλας Tugce Albayrak κατηγόρησε τις οικογένειες των δολοφόνων γιατί δεν εξέφρασαν τη θλίψη τους για το περιστατικό.

«Τα παιδιά τους έκαναν λάθος. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να πουν 'Ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος'. Λυπάμαι γι' αυτά τα παιδιά αλλά υποθέτω εκείνοι δεν λυπούνται για την κόρη μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα