Γελάνε στο... Μαρόκο με τις γκέλες τους

18:43 21/12/2013 - Πηγή: AEK365

Bundesliga 17η Αγωνιστική

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 1-2
Γήπεδο: Signal Iduna Park

"Μαύρα" Χριστούγεννα θα περάσουν στην Βεστφαλία καθώς η Μπορούσια Ντόρτμουντ ηττήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα στην έδρα της με την Χέρτα Βερολίνου να παίρνει μια σπουδαία νίκη με 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων με τον Μάριους Γκέρσμπεκ να είναι ανίκητος στο ντεμπούτο του.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την Μπορούσια Ντόρτμουντ όταν ο Μάρκο Ρόις, στο 7ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό λάθος του Γκέρσμπεκ και έκανε το 1-0. Στο 23' όμως ήρθε η απάντηση από την Χέρτα με τον μόνιμο σκόρερ της, τον Άντριαν Ράμος ο οποίος μπήκε μπροστά από τον Παπασταθόπουλο και νίκησε τον Βαϊντενφέλερ πετυχαίνοντας το 11ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις ο δημιουργός του πρώτου γκολ, ο Τυνήσιος Σάμι Αλαγκούι, έγινε εκτελεστής κάνοντας το 1-2 για την Χέρτα πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή.
Στην επανάληψη, η Ντόρτμουντ είχε τις ευκαιρίες αλλά ο Γκέρσμπεκ ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε με το τελικό αποτέλεσμα να σκορπά χαμόγελα στο Βερολίνο αλλά και στο... Μαρόκο όπου βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Σαρ (46' Πίστσεκ), Ντουρμ, Σαχιν, Κελ (77' Σίμπερ), Μπλαστσικόφσκι (56' Χόφμαν), Μκιταριάν, Ρόις, Λεβαντόφσκι
Χέρτα Βερολίνου: Γκέρσμπεργκ, Πεκαρίκ, Χοσογκάι, Λούστενμπεργκερ, Σουλτζ, Σιγκέρσι (90' Γιάνκερ), Κομπιασβίλι, Τζενγκ, Σκιέλμπρεντ (69' Νιεμέιερ), Αλαγκούι, Αντριάν Ράμος (78' Βάγκνερ)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0
Γήπεδο: Weser Stadion

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Μπάγερ Λεβερκούζεν καθώς έχασε στην Βρέμη με 1-0 από την Βέρντερ και δεν κατάφερε να πλησιάσει την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Το γκολ που χάρισε στην Βέρντερ Βρέμης την σπουδαία νίκη, πρώτη μετά από πέντε αγωνιστικές, σημείωσε στο 74ο λεπτό ο Αργεντινός αμυντικός, ο Σαντιάγο Γκαρσία, που αξιοποίησε ασίστ του Μακιάντι.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Σαρ (46' Πίστσεκ), Ντουρμ, Σαχιν, Κελ (77' Σίμπερ), Μπλαστσικόφσκι (56' Χόφμαν), Μκιταριάν, Ρόις, Λεβαντόφσκι
Χέρτα Βερολίνου: Γκέρσμπεργκ, Πεκαρίκ, Χοσογκάι, Λούστενμπεργκερ, Σουλτζ, Σιγκέρσι (90' Γιάνκερ), Κομπιασβίλι, Τζενγκ, Σκιέλμπρεντ (69' Νιεμέιερ), Αλαγκούι, Αντριάν Ράμος (78' Βάγκνερ)

Αμβούργο-Μάιντς 2-3
Γήπεδο: Imtech Arena

Ο Σίνζι Οκαζάκι τα έκανε όλα και η Μάιντς έφυγε από το Αμβούργο με ένα πολύτιμο "τρίποντο" επικρατώντας με σκορ 3-2. Μόλις στο 5ο λεπτό το Αμβούργο προηγήθηκε με τον Τούρκο μέσο Χακάν Καλχάνογλου αλλά στην επανάληψη η Μάιντς πέτυχε την απόλυτη ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά. Στο 47' ο Οκαζάκι έπειτα από μπαλιά του Μάλι έκανε το 1-0 και στο 50ο λεπτό ο Ιάπωνας επιθετικός έγινε ο δημιουργός για το 1-2 με σκόρερ τον Νικολάι Μίλερ. Όμως το Αμβούργο αντέδρασε και στο 79' ισοφάρισε με τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, 7ο γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά στο 82' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρινκόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Μάιντς εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οκαζάκι χάρισε την νίκη στην ομάδα του που παρέμεινε αήττητη για 3η σερί αγωνιστική. Αντίθετα, για το Αμβούργο αυτή ήταν η 3η σερί ήττα.

Αμβούργο: Ντρόμπνι, Ρινκόν, Ταχ, Τζουρού, Γιάνσεν, Αρσλάν (59' Γίρασεκ), Μπαντέλ, Μπέιστερ (59' Ζόουα), Φαν Ντεν Φάαρτ, Καλχάνογλου (84' Γκιν Λαμ), Λασόγκα
Μάιντς: Κάριους, Πόσπεχ, Μπελ, Νοβέσκι, Παρκ, Γκέις, Σότο (65' Ντίαζ), Μάλι (77' Τσούπο Μότιγκ), Μόριτς (84' Σάλερ), Μίλερ, Οκαζάκι

Μπράουνσβαϊγκ-Χόφενχαϊμ 1-0
Γήπεδο: Eintracht Stadion

Την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Μπράουνσβαϊγκ που επικράτησε της Χόφενχαϊμ με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε από την άσπρη βούλα όταν ο Σίπλοκ ανέτρεψε τον Μπίκακιτς και ο Τόρστεν Ορλ που ανέλαβε την εκτέλεση νίκησε τον Γκραχλ. Η Χόφενχαϊμ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση παρότι από το 82' έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Πέρτχελ και έτσι έλαβε τέλος το αήττητο σερί των τριών αγωνιστικών.

Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Κέσελ (90' Βασχάουσεν), Μπίκακιτς, Ντογάν, Πέρτχελ, Πφίτζνερ (77' Βράντσιτς), Τόιερκαουφ, Ορλ, Ελαμπντελαουΐ, Μπόλαντ, Αντέμι (69' Κουμπέλα)
Χόφενχαϊμ: Γκραχλ, Μπεκ, Σούλε, Βέστεργκααρντ, Τολχάν, Ρούντι (77' Μοντέστε), Πολάνσκι, Φόλαντ, Φιρμίνο, Τζόνσον, Σίπλοκ (60' Χέρντλιγκ)

Φράιμπουργκ-Ανόβερο 2-1
Γήπεδο: Mage Solar Stadion

Την πρώτη της νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές πέτυχε η Φράιμπουργκ που επικράτησε 2-1 στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στο Ανόβερο. Πρωταγωνιστής στην νίκη της Φράιμπουργκ ήταν ο Ελβετός φορ Αντμίρ Μεχμέντι που πέτυχε και τα δυο γκολ φτάνοντας τα 5 τέρματα στο πρωτάθλημα. Στο 25' αξιοποίησε ασίστ του Γκέλσον Φερνάντες στην αντεπίθεση για το 1-0 και στο 36ο λεπτό ο Μεχμέντι διπλασίασε τα τέρματα της Φράιμπουργκ. Το μόνο που κατάφερε να κάνει το Ανόβερο ήταν να μειώσει με κεφαλιά του Μπίτενκουρτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Σοργκ, Κρμας (46' Σούστερ), Χον, Γκούντερ, Γκίντερ, Φερνάντες, Σμιντ, Πιλάρ (79' Γκέντε), Μεχμέντι (88' Χάκε), Νταριντά
Ανόβερο: Ζίλερ, Τσερούντολο (81' Σλάουντραφ), Μαρσέλο, Χόφμαν, Πριμπ, Σανέ, Αντρεάσεν (46' Σμίντεμπαχ), Στιντλ, Μπίτενκουρτ, Ντιούφ, Σουλεϊμάνι (46' Σόμπιχ)

Νυρεμβέργη-Σάλκε 0-0
Γήπεδο: Grundig Stadion

Ισοπαλία που μοιάζει με ήττα απέσπασε η Σάλκε στην έδρα της Νυρεμβέργης με το τελικό 0-0 να μοιάζει και... κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους καθώς η Νυρεμβέργη έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.
Σημειώνεται πως η Σάλκε δεν κατέγραψε ούτε ένα σουτ προς την εστία την στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν τέσσερα τέτοια σουτ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέρασε αλλαγή στις καθυστερήσεις.

Νυρεμβέργη: Σάφερ, Τσάντλερ, Νίλσον, Πινόλα, Πλάτενχαρντ, Χασέμπε, Φραντζ, Νρμιτς (85' Μακ), Κιγιοτάκε, Χλούσεκ, Γκίντσεκ (86' Πέκχαρτ)
Σάλκε: Φάρμαν, Ουτσίντα, Ματίπ, Σαντάνα, Κολάσινατς, Τζόουνς, Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Μέιερ (90' Παπαδόπουλος), Φουχς (31' Γκορέτζκα), Σζαλάι (70' Ομπάσι)

Η 17η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με το παιχνίδι Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (16:30).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα