Έχει τον τρόπο η Σίτι…

16:58 21/12/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΤΟΟΥΚ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 2-1
Γήπεδο: Μπριτάνια

Σημαντική νίκη με 2-1 πέτυχε η Στόουκ επί της Βίλα και ανέβηκε στη βαθμολογία.

Στο 9ο λεπτό ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Μπέικερ, ενώ στο 36' ο Γκουζάν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κράουτς και από το κόρνερ ο Κάμερον έπιασε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ. Στο 41' η Στόουκ έχασε διπλή ευκαιρία, καθώς αρχικά ο το σουτ του Κράουτς κόντραρε σε σώματα και στ συνέχεια ο Μπέικερ έκοψε σωτήρια τον Αρναούτοβιτς.

Η Στόουκ μπήκε

δυνατά στην επανάληψη και στο 50ο λεπτό ο Άνταμ από κοντά έκανε το 1-0. Η Βίλα έφερε όμως στα ίσα το σκορ στο 66ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Κόζακ μετά από λάθος του Πίτερς, αλλά στο 70' ο Κράουτεέβαλε ξανά τη Στόουκ μπροστά στο σκορ, αν και στην αρχή της φάσης κατέβασε την μπάλα με το χέρι. Στο72' ο Κράουτς σημάδεψε το δοκάρι της Βίλα, ενώ στο 74' ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε όμορφα το σουτ του Κόζακ.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Γουόλτερς, Ενζοζί, Αρναούτοβιτς (46' Άνταμ), Γουίλαν, Ασαϊντί (71' Πέναντ), Κράουτς.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Λόουτον, Κλαρκ, Μπέικερ, Χερντ, Γουέστγουντ, Ολμπράιτον (81' Μπακουνά), Γουέιμαν, Ντελφ, Τονέφ (68' Μπόουερι), Κόζακ.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΝΟΡΙΤΣ: 0-0
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Στον πάτο της βαθμολογίας παραμένει η Σάντερλαντ που κόλλησε στο 0-0 με τη Νόριτς.

Στο 11ο λεπτό ο Μανόνε έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Ρέντμοντ, ενώ στο 30΄το σουτ του Μπορίνι έφυγε μόλις άουτ. Την ίδια τύχη είχε το σουτ του Χούπερ στο 39ο λεπτό, ενώ στο 57' η Νόριτς ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Ελμάντερ από τον Μπράουν.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Τσέλουτσκα, Ο'Σι, Μπράουν, Μπάρντσλεϊ, Κάτερμολ, Τζιακερίνι (63' Τζόνσον), Λάρσον (90+4΄Ρομπέρζ), Κι, Μπορίνι, Άλτιντορ (67' Φλέτσερ)

ΝΟΡΙΤΣ: Ρούντι, Γουίτακερ, Τέρνερ, Μπασόνγκ, Όλσον, Σνόντγκρας, Φερ, Τζόνσον, Ρέντμοντ, Ελμάντερ (77' Φαν Βολφσβίνκελ), Χούπερ.

ΦΟΥΛΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 2-4
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Αγχωτική νίκη με 4-2 πέτυχε η Σίτι και βρέθηκε στη 2η θέση αν και η Άρσεναλ έχει ένα ματς λιγότερο.

Στο 12ο λεπτό ο Χαρτ απέκρουσε όμορφα το πλασέ του Τααράμπτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σίλβα σημάδεψε το δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ. Τελικά το σκορ για τη Σίτι άνοιξε ο Γιάγια Τουρέ με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 23ο λεπτό. Στο 36' ο Στεκέλενμπουργκ σταμάτησε τα σουτ του Ντζέκο, ενώ στο 43' ο Ντεμπικέλις εξ επαφής έκανε το 2-0 για τη Σίτι.

Στο 50' η Φούλαμ βγήκε όμορφα στην κόντρα και ο Ρίτσαρντσον από κοντά μείωσε σε 2-1, ενώ στο 56' η κεφαλιά του Τααράμπτ έφυγε μόλις άουτ, αλλά στο 69' ο Κομπανί με ένα... υπέροχο αυτογκόλ έκανε το 2-2 για τη Φούλαμ. Η Σίτι πίεσε από εκεί και πέρα και έκανε το 3-2 με τον Νάβας στο 78', ενώ στο 83' ο Μίλνερ έγραψε το 4-2.

ΦΟΥΛΑΜ: Στεκέλενμπουργκ, Ρίτερ, Σεντέρος (38' Αμορεμπιέτα), Χιούζ, Ρίισε, Ντεγιάγκα (69' Κασάμι), Καραγκούνης, Πάρκερ, Σίντγουελ, Ρίτσαρντσον, Τααράμπτ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κλισί, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Νασρί (75' Μίλνερ), Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Σίλβα (84' Γκαρθία), Ντζέκο (58' Νάβας), Νεγρέδο

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 0-3
Γήπεδο: Σέλχαρστ Παρκ

Σε τροχιά Ευρώπης παρέμεινε η Νιούκαστλ που κέρδισε εύκολα την Κρίσταλ Πάλας με 3-0 και την έβαλε πάλι σε μπελάδες.

Στο 15ο λεπτό ο Κρουλ απέκρουσε το φάουλ του Μπάναν, ενώ στο 19' ο Ντεμπισί έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά απ' όλους στην περιοχής της Πάλας. Τελικά στο 25' ο Σισοκό έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καμπάιγ έπιασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σπερόνι για το 1-0. Στο 30' τα σουτ του Ζερόμ έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κρουλ είπε όχι σε σουτ του ίδιου παίκτη. Η Νιούκαστλ πήρε κεφάλι δύο τερμάτων στο 39ο λεπτό, καθώς ο Ντεμπισί έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Γκαμπιντόν την έστειλε κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 42ο λεπτό ο Καμπάιγ μπήκε στην περιοχή, αλλά αστόχησε από ιδανική θέση.

Στο 56ο λεπτό ο Σπερόνι απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Καμπάιγ, ενώ στο 78' ο κίπερ της Πάλσς νίκησε τον Γάλλο σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. το τελικό 3-0 έκανε στο 86ο λεπτό με πέναλτι ο Μπεν Αρφά.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Μαριάπα, Γκάμπιντον, Ντελανέι, Μόξι (45' Μπολασιέ), Γουάρντ, Τζέντινακ, Πάντσεον, Μπάναν (46' Παρ), Σαμάκ, Ζερόμ (77' Γκέιλ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν, Ανίτα, Καμπάιγ (79' Μπεν Αρφά), Τιοτέ, Σισοκό, Ρεμί (75' Αμεόμπι), Γκουφράν.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΧΑΛ: 1-1
Γήπεδο: Χόθορνς

Σο 1-1 κόλλησαν Γουέστ Μπρομ και Χαλ και βγήκαν χαμένες και οι δύο.

Η Γουέστ Μπρομ πίεσε στα πρώτα λεπτά αλλά στο 27' η Χαλ έφυγε στην κόντρα και ο Λίβερμορ από κοντά έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν κι έφτασαν στην ισοφάριση στο 86ο λεπτό με γκολ του Βίντρα.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόρστερ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Ρίτζγουελ (79' Γκέρα) Μόρισον, Μπραντ, Μουλούμπου, Σεσενιό (69' Βίντρα), Λονγκ, Σινκλέρ (46' Μπεραϊνό)

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Τσέστερ, Μπρους, Ντέιβις, Ελμοχαμάντι, Φιγκερόα, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Σαγκμπό (89' ΜακΣέιν), Γκρέιαμ (80' Μπόιντ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 3-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Το δρόμο προς τις επιτυχίες δείχνει να βρίσκει η Γιουνάιτεντ που πέτυχε το δεύτερο σερί τρίποντό της, επικρατώντας της Γουέστ Χαμ με 3-1.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Κλέβερλι έκανε συρτό σουτ, με τον Αντριάν να πέφτει και να διώχνει, ενώ στο 13' το φάουλ του Ρούνεϊ πέρασε μόλις άουτ. Στο 19' ξανά ο Άντριαν απέκρουσε σουτ του Βαλέντσια, αλλά στο 26' ο Γουέλμπεκ έκανε τρομερό ένα-δύο με τον Ρούνεϊ και με δυνατό διαγώνιο σουτ από δεξιά, έκανε το 1-0 για τη Γιουνάιτεντ. Στο 36ο λεπτό ο Γιανουζάι έκανε καταπληκτική ενέργεια από αριστερά και με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα γκολ των «κόκκινων διαβόλων», ενώ στο 40' οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να πετύχουν και 3ο γκολ, αλλά οι Βαλέντσια και Ράφαελ δεν συνεννοήθηκαν σωστά.

Στο 49ο λεπτό ο Νόουμπλ καθάρισε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Έβανς, όπως έκανε και ο Ρούνεϊ στο 58' σε κεφαλιά του Κόλινς. Στο 68ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Τσικαρίτο, αλλά στο 72' ο Ρούνεϊ έστρωσε στον Γιανγκ που με όμορφο πλασέ έκανε το 3-0. Η Γουέστ Χαμ μείωσε απλά με πλασέ του Κόουλ στ 81ο λεπτό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Σμόλινγκ, Έβανς, Εβρά (81' Μπίντνερ), Βαλένσια, Τζόουνς, Κλέβερλι, Γιανουζάι (69' Γιανγκ), Γουέλμπεκ (53' Τσικαρίτο), Ρούνεϊ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ντεμέλ, Τόμκινς, Κόλινς (75' Ρατ), ΜακΚάρτνεϊ, Νομπλ, Μόρισον, Τέιλορ (63' Κόλισον), Τζάρβις (71' Κ.Κόουλ), Μαϊγκά, Ντιαμέ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΚΑΡΝΤΙΦ: 3-1
Γήπεδο: Άνφιλντ

Ο Λουίς Σουάρεζ πήρε για... δώρο Χριστουγέννων ένα νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ και αυτός με τη σειρά του, έκανε δώρο στην ομάδα την κορυφή - έστω και προσωρινά - της Πρέμιερ Λιγκ, με τα δύο γκολ που πέτυχε στη νίκη με σκορ 3-1 επί της Κάρντιφ στο «Άνφιλντ» για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Ο Ουρουγουανός επιθετικός, σκόραρε στο 25οκαι το 45ο λεπτό της αναμέτρησης, «καθαρίζοντας» από το πρώτο ημίχρονο το ματς απέναντι στους «bluebirds».

Μάλιστα, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων μέσα σε ένα μήνα, με τα 10 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής μέσα στον Δεκέμβριο.

Με τη νίκη επί της Κάρντιφ, η Λίβερπουλ απολαμβάνει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο +1 από την Άρσεναλ που το βράδυ της Δευτέρας αντιμετωπίζει την Τσέλσι στο σπουδαίο, λονδρέζικο ντέρμπι της 17ης «στροφής».

Υπό... το βλέμμα του Βίνσεν Ταν στα επίσημα του «Άνφιλντ» καθοδήγησε τους ποδοσφαιριστές της Κάρντιφ - ίσως για τελευταία φορά από τον πάγκο - ο Μάλκι Μακάι.

Για να διασπαστεί η άμυνα της Κάρντιφ, χρειαζόταν κάτι... ιδιαίτερο από τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ. Κι επίσης, χρειάστηκαν 25' για να... λυθεί ο Γόρδιος δεσμός και να πάρει φόρα η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς. Οι «bluebirds» αντιστέκονταν, υποχρέωναν τους «κόκκινους» να απειλούν μονάχα με μακρινά σουτ, ενώ στο 15', ο Νόουν ανάγκασε τον Μινιολέ να επέμβει σε εξαιρετικό σουτ που δοκίμασε. Η ωραία συνεργασία των Σουάρεζ, Κουτίνιο και Χέντερσον στο 25', λοιπόν, επέτρεψε στον Ουρουγουανό να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ και να γράψει το 1-0. Στο 33', ο Κουτίνιο με ωραία κίνηση και σουτ από πλάγια αριστερά, πέτυχε το δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Φλάναγκαν στο 40ο λεπτό. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 42' από καταπληκτική κάθετη του Χέντερσον στον Σουάρεζ και ασίστ αυτού στον Στέρλινγκ για να πλασάρει σε κενή εστία. Το 3-0 του πρώτου μέρος διαμόρφωσε ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, με ωραίο δεξί σουτ στην εκπνοή των 45 λεπτών.

Το ξεκίνημα της Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο δυναμικό από το πρώτο και με εμφανή τη διάθεση να δώσει διαστάσεις στο σκορ, αναλαμβάνοντας... δράση ευθύς εξ αρχής για να πετύχει κι άλλα γκολ. Ο Μάρσαλ, είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του σε μερικά σουτ που δοκίμασαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και... από το πουθενά, η Κάρντιφ, μείωσε. Στο 58ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ του Γουίτινγχαμ, ο Ματς, αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και έκανε το 3-1. Το γκολ αυτό, έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους που κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που τους ευνοούσε. Οι «bluebirds» συνέχισαν να τολμούν και παράλληλα να αντιμετωπίζουν σωστά τις επιθέσεις της Λίβερπουλ, ισορροπώντας την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο. Σε ξαφνική αντεπίθεση των «κόκκινων» στο 75' ο Λουίς Σουάρεζ πέτυχε το δοκάρι και το 3-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Φλάναγκαν (55' Κέλι), Λούκας, Σκρτελ, Σακό, Άλεν, Χέντερσον, Σουάρεζ, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (83' Άγκερ)

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Τέοφιλ - Κατρίν, Τέιλορ, Μεδέλ (55' Κάμπελ), Κόκερ, Τέρνερ, Νόουν, Ματς, Οντεμβίγκι (55' Κιμ), Γκούναρσον (80' Κορνίλιους), Γουίτινγχαμ

Keywords
Τυχαία Θέματα