Φύσσας: Να δουλέψουμε πάνω στα νέα παιδιά

12:57 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

Χθες ο Τάκης Φύσσας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για το πλάνο ανάπτυξης των εθνικών ομάδων που έχει εκπονηθεί και σήμερα ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ελλάδας υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να δουλέψουν όλοι πάνω στα νέα παιδιά και να τους περάσουν μια νέα νοοτροπία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν την Εθνική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Φύσσας

στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6
- Για το πρότζεκτ που έχει ήδη αρχίσει: «Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και λίγο καιρό και πάμε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και πιάνουμε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου για να τους δείξουμε πως λειτουργεί η Εθνική ομάδα. Αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική για εμάς γιατί ήδη έχει δημιουργηθεί η νέα εθνική αυτή κάτων των 15 και διοργανώνεται πρωτάθλημα σύμφωνα με το σχέδιο και το πρότζεκτ του Φερνάντο Σάντος.
Η φιλοσοφία μας είναι να εμφυσήσουμε στα νέα παιδιά μια νέα νοοτροπία και το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν την Εθνική. Να ακολουθηθεί το μοντέλο του κ. Σάντος και να ξέρει το παιδί ποιος είναι ο στόχος μας και το όνειρο μας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».
- Για το αν έχει σημασία το σύστημα με το οποίο παίζει η Εθνική: «Με τον κ. Σάντος έχουμε συζητήσει πως το σύστημα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Άλλωστε ο ίδιος ο Πορτογάλος θεωρεί πως αυτό αλλάζει ανάλογα με ποιον έχουμε αντίπαλο. Συζητάμε περισσότερο για τον τρόπο ανάπτυξης και την λειτουργεία της ομάδας. Τι ρόλος θα έχει ο κάθε παίκτης. Δίνουμε βάρος στην άμυνα αλλά στοχεύουμε επίσης στο πως θα αναπτυσσόμαστε σωστά και το πώς θα κρατάμε την μπάλα στα πόδια μας περισσότερη ώρα. Σαν Έλληνες μας διακρίνει το πάθος και η ψυχή και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».
- Για το τι έχει σειρά: «Εμείς προσπαθούμε και είμαστε στα σκαριά να κάνουμε μια πρόταση στην Σουπερλίγκα και να κοιτάξουμε και εκεί να μπουν σε ένα καλούπι οι παίκτες των μικρών ηλικιών. Υπάρχουν τα πρωταθλήματα των υποδομών και μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω τους και να κάνουμε ό,τι κάνουν οι Ευρωπαίοι. Άλλωστε ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα το έχουμε κάνει λόγω προσωπικού ταλέντου και τώρα πρέπει να πάμε λίγο πιο οργανωμένα. Σίγουρα, το θετικό είναι πως η Εθνική έχει μέλλον».
- Για το σχέδιο του Σάντος και το μέλλον του Πορτογάλου: «Το πλάνο έχει εκπονηθεί εδώ και καιρό, πριν την έλευση του κ. Σάντος. Είχαμε φτιάξει μια βάση δεδομένων και πιστεύω πως αυτή είναι μια τεράστια κληρονομιά αλλά πάντα θα υπάρχει βελτίωση. Ο Σάντος είναι ένας άνθρωπος που αποφασίζει δύσκολα και με την καρδιά του. Το σκέφτεται πάρα πολύ. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα κάνει μετά το Μουντιάλ. Αυτή η κουβέντα πρέπει να γίνει πιο μετά. Δεν θεωρώ όμως πως πάρει ακόμα την απόφαση του. Μπορεί να το έχει κάνει αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρος. Το βέβαιο είναι όμως πως δουλεύει με την ψυχή του στην Εθνική».

Keywords
Τυχαία Θέματα