Φέργκιουσον: Ο Μόγες δεν κατάλαβε το μέγεθος της δουλειάς

16:20 22/10/2014 - Πηγή: AEK365

Σε μια ενημερωμένη έκδοση του βιβλίου του με τίτλο "Η Αυτοβιογραφία μου", ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μιλάει για πρώτη φορά για τη παρουσία του Ντέιβιντ Μόγες στο πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σημείωσε πως ο συμπατριώτης του δεν κατάλαβε το μέγεθος της δουλειάς που είχε αναλάβει.
Συγκεκριμένα, ο Σκωτσέζος πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γράφει για τον Μόγες: "Δεν είχε συνειδητοποιήσει απλά πόσο μεγάλη είναι η Γιουνάιτεντ ως σύλλογος.
Κάθε ήττα ήταν ένα χτύπημα από σφυρί σε αυτόν. Μπορούσα να το δω αυτό στη συμπεριφορά

του. Τον Ιανουάριο αποκτήσαμε τον Χουάν Μάτα και αυτό έδωσε σε όλους μια ώθηση, αλλά μπορούσα να δω τους τοίχους να τον συμπιέζουν, αφήνοντας τον Ντέιβιντ με όλο και λιγότερο χώρο για να αναπνεύσει.
Το ξέρω αυτό το αίσθημα από το 1989, όταν περάσαμε ένα τρομερό διάστημα. Νιώθεις ότι συντρίβεσαι. Τα αποτελέσματα... ροκάνιζαν τον Ντέιβιντ. Κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει πόσο απογοητευτική ήταν η σεζόν. Και αυτό κόστισε σε έναν άνθρωπο τη θέση του".
Ο Φέργκιουσον σχολίασε και το γεγονός πως η Λίβερπουλ διεκδικούσε μέχρι τέλος το πρωτάθλημα την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτιζε έβδομη και έμενε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων: "Ήταν δύσκολο να βλέπεις αυτού του είδους το αποτέλεσμα, όταν η Λίβερπουλ είναι αυτή που... σερβίρει τον πόνο. Ήταν μια σκληρή σεζόν για ένα φίλαθλο της Γιουνάιτεντ και ήταν δύσκολη για μένα, επειδή ήξερα ότι υπήρχαν πολλοι καλοί παίκτες στην ομάδα μας. Δεν έδειχναν τη φόρμα τους -και αυτό φάνηκε να βάζει ένα τεράστιο βάρος στους ώμους του Ντέιβιντ".
Για την αποπομπή του Μόγες, ο Φέργκιουσον γράφει τα εξής: "Ήμουν στο Αμπερντίν, όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Τη Δευτέρα επέστρεφα αεροπορικώς στο Μάντσεστερ και δίπλα μου καθόταν ένα παλικάρι με μια εφημερίδα που είχε τίτλο "Ο Ντέιβιντ Μόιες θα απολυθεί". Δεν ήμουν σίγουρος τι συνέβαινε εκείνη ακριβώς τη στιγμή".
Για το γεγονός πως θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη πρόσληψη του Μόγες, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σημειώνει τα εξής: "Κάναμε τα πάντα με το σωστό τρόπο: ήσυχα, ενδελεχώς, επαγγελματικά.
Ακολουθήθηκε μια ξεκάθαρη διαδικασία. Σίγουρα ο κόσμος δεν πιστεύει πραγματικά ότι η οικογένεια Γκλέιζερ θα επέτρεπε ο νέος προπονητής να επιλεγεί από ένα άτομο. Φαίνεται να υπάρχει μια αποδεκτή άποψη εκεί έξω ότι δεν υπήρχε διαδικασία. Ανοησίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα