Φερέιρα: Ο διαιτητής επηρέασε το αποτέλεσμα

20:41 4/1/2012 - Πηγή: AEK365

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό (1-1) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως ο διαιτητής επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα, ενώ επεσήμανε και πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο 65χρονος τεχνικός:

«Καλή χρονιά σε όλους (σ.σ. το είπε στα ελληνικά). Ο Παναθηναϊκός

έχασε δύο βαθμούς από τον Παναιτωλικό. Είναι ένα ωραίο γήπεδο, απέναντι σε μία ομάδα καλή, έμπειρη, επιθετική και αυτό συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Όταν μία ομάδα διεκδικεί τον τίτλο, βρίσκει δυσκολίες. Βεβαίως σε τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να υπάρχει κάποιος ο οποίος πρέπει να ξέρει να διαιτητεύει το ματς, εφαρμόζοντας σωστά τους κανονισμούς.

Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τη νίκη, τους τρεις πόντους. Ο αντίπαλος μας έπαιξε με τα όπλα του, με ότι είχε στη διάθεση του, με βάση τη δυναμικότητα του. Ο άρχων του ματς δεν ήταν καλός, οι αποφάσεις του επηρέασαν το αποτέλεσμα και το σκορ είχε να κάνει με τις αποφάσεις του.

Επίσης να πω ότι δεν είναι δυνατόν η ομάδα μου να δέχεται τόσα σκληρά μαρκαρίσματα, ο διαιτητής να μας επιτρέπει να μας παίζουν τόσο σκληρά και στο τέλος οι ποδοσφαιριστές μου να δέχονται τις κάρτες. Είχαμε παίξει 8 ματς στο πρωτάθλημα συν ένα αγώνα για το Κύπελλο και η αλήθεια είναι πως μέσα μας πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα άλλαζαν.

Θα περιμένω να δω τι βαθμός θα δοθεί στο συγκεκριμένο διαιτητή για αυτό το παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο που εμείς τιμωρούμαστε όταν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να τιμωρείται και ο διαιτητής. Για να κλείσει το θέμα, μετά από την εμπειρία που έχω από πέρυσι, φέτος και τους πολλούς αγώνες που έχω δώσει εδώ, κανένας δεν πρόκειται να με εξαπατήσει.

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προστατεύονται από την εφαρμογή των κανονισμών. Για αυτό το λόγο, λέω ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους ποδοσφαιριστές. αν θέλουμε να έχουμε καλούς αγώνες, οι διαιτητές πρέπει να προστατεύουν το παιχνίδι. Για να μην πω ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή σε ορισμένους ποδοσφαιριστές. Τώρα αρχίζω κατανοώ γιατί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι αγανακτισμένοι με ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με τη δομή του πρωταθλήματος».

Για το αν ο διαιτητής έκρινε το αποτέλεσμα: «Υπάρχουν πολλοί αγώνες και πολλές καταστάσεις. Εγώ δεν ήρθα τώρα στην Ελλάδα. Έχω δει πολλούς αγώνες. Δεν λέω αν ο διαιτητής ήταν κακός ή όχι, αλλά όπως σφυρίζει, δεν αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο».

Για το αν τον ικανοποίησε η ομάδα του: «Δεν με ικανοποίησε. Σε μερικές περιπτώσεις καθόλου. Σε άλλες στιγμές, έκανε το καλύτερο που μπορούσε με βάση τις δυνατότητες της. Έρχομαι εδώ για να υπερασπιστώ το ποδόσφαιρο. Εγώ αναφέρομαι πως όταν υπάρχει μία ομάδα. Είπα ότι η διαιτητική τριάδα δεν υπερασπίζεται το ποδόσφαιρο, όπως εγώ. Ακόμα και αν φύγω από τη χώρα, τα

Keywords
Τυχαία Θέματα