Πρεμιέρα για το Ford EcoSport

20:01 4/1/2012 - Πηγή: AEK365

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον αυτοκίνητο της κατηγορίας Β, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο δάπεδο της Ford (σημ.: στο ίδιο «πατά» και το υπάρχον ευρωπαϊκό Fiesta) και προορίζεται -κατά κύριο λόγο- για τις αποκαλούμενες και ως αναδυόμενες αγορές της υφηλίου, όπως είναι η Ινδία και η Βραζιλία. Αυτό όμως δε σημαίνει πως το νέο EcoSport δεν θα διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου -το αντίθετο μάλιστα, μιας και ο πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η διάθεσή

του EcoSport σε περισσότερες από 100 χώρες- συμπεριλαμβανομένης και της ευρωπαϊκής. Και αυτό, καθώς πρόκειται για το τελευταίο, μετά το Focus, δείγμα γραφής της... πολυεθνικής εταιρείας όσον αφορά την πρόσφατα ανακοινωθείσα στρατηγική της «One Ford», μέσα από την οποία εκφράζεται η βούληση της Ford για κατασκευή αυτοκινήτων που με ελάχιστες διαφορές στις επιμέρους προδιαγραφές τους θα πωλούνται στο σύνολο των παγκόσμιων αγορών. Προς το παρόν, οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το νέο μικρό αυτό SUV αναφέρουν πως θα παρουσιαστεί επίσημα την Πέμπτη (05.01.12) στην Έκθεση Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται στο Ν. Δελχί της Ινδίας. Ο σχεδιασμός του, όπως έχει επίσημα ανακοινωθεί, έχει πραγματοποιηθεί από την αντίστοιχη ομάδα της Ford που εδρεύει στη Β. Αμερική (εξ ου και η αρκούντως εντυπωσιακή, τραπεζοειδούς σχήματος, εμπρός μάσκα!), ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της εξέλιξής του έχει πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.

Από εκεί και πέρα, παρά τις προφανείς σχεδιαστικές ομοιότητές του με το Fiesta, το νέο EcoSport διαθέτει τη δική του έντονη προσωπικότητα, χάρη στα πρωτότυπα εμπρός φώτα, τα οποία θυμίζουν έντονα εκείνα του πρωτοτύπου Evos. Χαρακτηριστική, επίσης, είναι οι επιλογή των ανθρώπων της Ford να... εγκαταστήσουν στο εξωτερικό τμήμα της πέμπτης πόρτας τον εφεδρικό τροχό του οχήματος, τονίζοντας έτσι τον SUV προσανατολισμό του μοντέλου. Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, προς το παρόν δεν έχουν έχει επίσημες ανακοινώσεις, αν και βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως κάτω από το καπό θα φιλοξενείται ο νέος 1.000άρης EcoBoost κινητήρας της εταιρείας, ο οποίος θα αποδίδει 120 ίππους, 170 Nm ροπής και θα εκπέμπει λιγότερα από 140 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Άγνωστο επίσης παραμένει το αν η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρόσθιους ή και στους τέσσερις τροχούς του οχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα