Εξοργισμένος ο Κάμερον με FIFA

14:05 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Την έντονη ενόχληση του εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον, για την απόφαση της FIFA να μην επιτρέψει στους Άγγλους διεθνείς να φορέσουν φανέλες που θα έχουν και μια παπαρούνα επάνω προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην φιλική αναμέτρηση με την Ισπανία στις 12 Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις του στον βρετανικό Τύπο, ο Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε: " Αυτό είναι εξοργιστικό. Η ιδέα ότι είναι πολιτική πράξη το να φορέσουμε μία παπαρούνα για να τιμήσουμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία είναι παράλογη. Η παπαρούνα στη φανέλα είναι μία πράξη τεράστιου σεβασμού και εθνικής υπερηφάνειας. Ελπίζω ότι η FIFA θα το ξανασκεφτεί".

Με αυτό τον τρόπο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μαζί με δυο λεπτά σιγής πριν τον αγώνα, θέλει να τιμήσει την "Ημέρα Μνήμης" όπως έχει καθιερωθεί στην Αγγλία η 11η Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί εθνική γιορτή για τους Άγγλους γιατί στις 11/11/1918 την 11η ώρα υπογράφηκε η συνθήκη ανακωχής ανάμεσα στην Γερμανία και στις Συμμαχικές Δυνάμεις που έβαζε τέλος στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα