Εξηγήσεις Χατζηχρήστου για το ιδιωτικό συμφωνητικό

19:46 2/2/2012 - Πηγή: AEK365

Εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε με την δημοσιοποίηση του ιδιωτικού συμφωνητικού που υπεγραψαν ΠΑΕ και Ερασιτεχνική ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2010 έδωσε στο aek365 ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Δημήτρης Χατζηχρήστος:

" Χάρη σε αυτό το ιδιωτικο συμφωνητικό επιβίωσε το σωματείο και πήρε πρωταθλήματα σε χάντμπολ και στίβο. Χάρη σε

αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό παραδώσαμε στην επόμενη διοίκηση χωρίς η ΜΑΝΑ ΑΕΚ να οφείλει ΕΝΑ ΕΥΡΩ για ταμειακές διευκολύνσεις ενώ ο κύριος Ανατολιωτάκης ακόμη ζητάει απο το σωματείο 1.000.000 ευρώ" ήταν η δήλωση Χατζηχρήστου που μας παρέπεμψε στον δικηγόρο κύριο Αλέξη Αλεξίου ο οποίος απάντησε σε όλες τις απορίες που είχαμε τόσο εμείς όσο και αυτοί που δημοσιοποίησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Ο κύριος Αλέξης Αλεξίου ξεκίνησε να μας μιλάει λέγοντας πως θεωρεί μεγάλη επιτυχία για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού: "Είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΕ ΑΕΚ αναγνωρίζει και δεσμευέται γραπτώς όχι μόνο να δίνει το 10% από τα έσοδα κάθε αγώνα αλλά και έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας και την εκμετάλευση σημάτων πράγμα που τουλάχιστον για το δεύτερο και το τρίτο δεν συμβαίνει σε άλλες ΠΑΕ. Πλέον αν η ΠΑΕ δεν είναι συνεπής το σωματείο θα πηγαίνει στο δικαστήριο με αυτό το συμφωνητικό και θα έχει σίγουρη την δικαστική δικαίωση. Αυτό θα υποχρεώνει την ΠΑΕ να είναι συνεπής ή ακόμη κι αν δεν είναι θα εξασφαλίζει στην Ερασιτεχνική τό ότι θα πάρει ότι δικαιούται πράγμα που δυστυχώς δεν συνέβαινε πριν την υπογραφή του συμφωνητικού" .

Ο κύριος Αλεξίου στην συνέχεια μας εξήγησε τους λόγους που υποχρέωναν την Ερασιτεχνική ΑΕΚ να υπογράψει αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό: "Οπως πολύ καλά γνωρίζετε τόσο εσείς όσο και τα μέλη της προηγούμενης από τον κύριο Χατζηχρήστο διοίκησης που κάνουν κριτική για το ιδιωτικό συμφωνητικό η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε σταματήσει να δίνει χρήματα στην Ερασιτεχνική από το 2006. Δυστυχώς το σωματείο με πρόεδρο τον κύριο Ανατολιωτάκη και δικηγόρο τον κύριο Καπετανόπουλο είχε χάσει στα διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ όπου είχε προσφύγει τις δίκες από την ΠΑΕ. Είχε απορριφθεί και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια η αγωγή για 2.033.000 ευρώ και εκεί πατούσε η ΠΑΕ και δεν έδινε χρήματα στην Ερασιτεχνική περιμένωντας τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων. Και στο πολυμελές δικαστήριο πάντως η Ερασιτεχνική είχε χάσει την πρώτη υπόθεση για χρήματα που ζητούσε για την περίοδο 2006-2007 και ακολουθούσαν άλλες δίκες. Ακόμη κι κέρδιζε όλες τις άλλες δίκες το σωματείο θα έπρεπε να περιμένει, με βάση την εμπειρία μου, μέχρι το 2015 για πρωτόδικη απόφαση και μέχρι το 2017 για τελεσίδικη απόφαση. Ακόμη κι αν ήταν θετική και ανεξάρτητα από τα πόσα χρήματα θα μπορούσε να κερδίσει είναι βέβαιο πως το σωματείο χωρίς έσοδα από την ΠΑΕ θα είχε "πεθάνει" πολύ νωρίτερα ή θα είχε καταχρεωθεί αν χρηματοδοτούνταν από τους εκάστοτε διοικούντες. Εκτός από όλα αυτά νομίζω πως δεν ήταν ευχάριστη εικόνα για την ΑΕΚ να είναι στα δικαστήρια ΠΑΕ και Ερασιτεχνική και νομίζω πως ο κόσμος θέλει την ενότητα."

Keywords
Τυχαία Θέματα