Έτσι μπαίνουν τα «όπλα» στα γήπεδα

12:41 24/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" παρουσιάζει μια έρευνα για το πώς και από πού μπαίνουν τα όπλα-πυρομαχικά των οπαδών στα γήπεδα.
Συγκεκριμένα η έρευνα της εφημερίδας αναφέρει τέσσερις τρόπους. Πρώτα από όλα από την ανεπάρκεια ελέγχου από πλευράς αστυνομίας αλλά και σεκιούριτι οι οποίοι πολλές φορές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προέρχονται από τον συνδεσμιακό χώρο της γηπεδούχου ομάδας γεγονός που κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση πυρομαχικών μέσα στο γήπεδο.

Δεύτερος τρόπος για να περάσουν τα όπλα-πυρομαχικά

είναι ο αντιπερισπασμός. Δηλαδή, οι οπαδοί πραγματοποιούν ταυτόχρονες επιθέσεις, «ντου» όπως τα ονομάζουν κι εκεί βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν κάθε είδους πολεμοφόδιο μέσα στο γήπεδο.
Ο τρίτος τρόπος έχει να κάνει με τη συνεργασία παραγόντων με χούλιγκανς που επιτρέπει στους τελευταίους να περνάνε ό,τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Τέλος, ο τέταρτος τρόπος είναι ο... Δούρειος Ίππος. Γυναίκες, είτε ακόμα και παράγοντες που πηγαίνουν στα VIP, άτομα δηλαδή υπεράνω πάσης υποψίας, στα οποία δεν γίνεται σωματικός έλεγχος, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το τι μπορεί να κρατούν μαζί τους.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσιάζεται, αφορά την "πριμοδότηση" των ίδιων των ΠΑΕ στους συνδέσμους. Και βέβαια τα χρήματα που τους καταβάλλονται όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, καταλήγουν σε πολεμοφόδια, η αγορά των οποίων προτιμάται απ' το εξωτερικό και κυρίως απ' την Ιταλία, όπου οι τιμές είναι πιο προσιτές. Βέβαια, όλο αυτό το αλισβερίσι, δεν γίνεται για κανένα άλλο λόγο, εκτός απ' το ότι οι ομάδες θέλουν να έχουν στο πλευρό τους, τους οργανωμένους οπαδούς.

Παράλληλα τονίζεται πως το ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, είναι να εισχωρούν εντός γηπέδων κάθε είδους ταραχοποιά στοιχεία, που μοναδικό στόχο έχουν την δημιουργία επεισοδίων, συνενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους χούλιγκανς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει υπάρχουν κουκουλοφόροι που ξεφυτρώνουν σαν... μανιτάρια και που σύμφωνα με πληροφορίες τους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με τους χούλιγκανς, έχοντας ως κοινό εχθρό την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα