Νέα αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο

11:37 24/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ενάμισι μήνα μετά το λουτρό αίματος στον αγώνα της Αλ Αχλί κόντρα στην Αλ Μασρί, η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αιγύπτου να τιμωρήσει την Αλ Μασρί προκάλεσε νέα βίαια επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 18.

Πιο συγκεκριμένα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέβαλε ποινή διετούς αποκλεισμού στην Αλ Μασρί για τα αιματηρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο γήπεδο της και οδήγησαν στον θάνατο

74 ανθρώπους. Στο άκουσμα της απόφασης εκατοντάδες οπαδοί της ομάδας ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και συγκρουστήκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές ο νεκρός πυροβολήθηκε στην πλάτη ενώ από τους 18 τραυματίες, οι δυο από αυτούς χτυπήθηκαν από σφαίρες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η στρατιωτική αστυνομία της Αιγύπτου ξεκίνησε να πυροβολεί στον αέρα προκειμένου να διαλύσει τον όγκο των εκατοντάδων οπαδών της Αλ Μασρί που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Για τα αιματηρά επεισόδια του Φεβρουαρίου έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 75 άτομα, μεταξύ των οποίων και εννέα αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας του Πορτ Σάιντ. Επιπλέον, πέρα από τον διετή αποκλεισμό της Αλ Μασρί, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου αποφάσισε να κλείσει την έδρα της ομάδας στο Πορτ Σαίντ για τα επόμενα τρία χρόνια

Keywords
Τυχαία Θέματα