Ετοιμάζεται το μνημόνιο της μεταβίβασης

15:12 12/9/2012 - Πηγή: AEK365

Τα μηνύματα για την αλλαγή στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι θετικά. Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Βιντιάδης είναι στην Αθήνα, ο Κιθ Χάρις αναμένεται το Σάββατο και οι δυο τους, μαζί με τον Βασίλη Βιντιάδη, θα είναι την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ, αν μη τι άλλο υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας για αίσιο τέλος αυτής της ιστορίας. Τι πρόκειται

να συμβεί από εδώ και πέρα; Τρία βήματα μέχρι τη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ την 5η Οκτωβρίου... Το πρώτο θα είναι μπουν ορκωτοί λογιστές, μέσω Δημήτρη Βιντιάδη, στα Σπάτα ώστε να ταυτοποιήσουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που τους παρέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ (85 σελίδων, συγκεκριμένα). Μία διαδικασία, όμως, η οποία δεν αναμένεται να διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα - όπως σημειώνουν στελέχη της ΠΑΕ. Το δεύτερο βήμα και αυτό που ήδη ξεκινά να δημιουργείται είναι ένα μνημόνιο μεταξύ των δύο πλευρών. Της ΠΑΕ ΑΕΚ δηλαδή και της πλευράς Βιντιάδη. Ένα μνημόνιο συνεργασίας με τους όρους και τα δικαιώματα κάθε μεριάς (μέσα σε αυτό το μνημόνιο, για παράδειγμα, θα αναγράφεται ο τρόπος που θα γίνει η μεταβίβαση του 51% του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.α.). Όλα αυτά υπάρχει η αισιοδοξία από την ΑΕΚ πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε μία εβδομάδα το πολύ 10 ημέρες.

Από τη στιγμή που φτάσουμε στο σημείο και πέσουν οι υπογραφές στο μνημόνιο συνεργασίας το επόμενο βήμα (το τρίτο, δηλαδή) θα παιχθεί στη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εκεί ο Δημήτρης Βιντιάδης θα πάρει μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας τα χρήματα και θα κάνει δικό του το 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Όλα αυτά λοιπόν, όπως δείχνουν τα γεγονότα, θα ξεκαθαρίσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τονίζουμε και πάλι πως ακόμα οριστική συμφωνία δεν έχει υπάρξει. Αισιοδοξία υπάρχει, τα μηνύματα για την είσοδο των Βιντιάδη - Χάρις είναι θετικά, όμως χρειάζονται κάποιες ακόμα συζητήσεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί το deal.

Keywords
Τυχαία Θέματα