Επιστροφή στις νίκες για Λάτσιο

15:46 15/1/2012 - Πηγή: AEK365

SERIE A'- 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΛΑΤΣΙΟ- ΑΤΑΛΑΝΤΑ: 2-0
Γήπεδο: Ολίμπικο
Η Λάτσιο επιβλήθηκε 2-0 της Αταλάντα και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγώνων, επιστρέφοντας στις νίκες. Ερνάνες και Κλόζε τα γκολ των «λατσιάλι».
Η Λάτσιο ήθελε να ξεπεράσει το σοκ της ήττας 4-0 από την Σιένα και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου (3-2 την Βερόνα). Οι «λατσιάλι» μπορεί να μην εντυπωσίασαν,

όμως ήταν ουσιαστικοί και έφτασαν πιο εύκολα στη νίκη από ό,τι δείχνει το τελικό 2-0 επί της Αταλάντα, θέτοντας τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη.
Ο Τομάζο Ρόκι προτιμήθηκε έναντι του Σισέ για να παίξει δίπλα στον Κλόζε, ενώ ο Μαρκέτι επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια των Ρωμαίων. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την πίεσή τους να αποδίδει καρπούς στο 18', όταν ο Ράντου μπήκε στην περιοχή, ο Μασιέλο τον ανέτρεψε και ο Λούκα Μπάντι έδωσε το πέναλτι. Ο Ερνάνες δεν αστόχησε και στο 20' έκανε το 1-0 για την Λάτσιο, έφτασε τα 4 γκολ στην Σέριε Α και σκόραρε μετά από 10 παιχνίδια! Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 30' με τον Μαρκέτι να μπλοκάρει το σουτ του Ντένις και στο 53' τελείωσαν όλα.
Ο Λουκίνι είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη στο 43' και δέχθηκε δεύτερη στο 53' για φάουλ στον Ρόκι, αφήνοντας την Αταλάντα με 10 παίκτες. Ο ρυθμός έπεσε με τους παίκτες του Ρέγια να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και τις φάσεις να παραμένουν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες. Ματουζαλέμ και Κλόζε είχαν ευκαιρίες, με τον Ρόκι να χάνει την μεγαλύτερη στο 82'. Τελικά, το δεύτερο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις με το 10ο φετινό τέρμα του Κλόζε στο 1' των καθυστερήσεων με τον Γερμανό να κάνει εξαιρετική ενέργεια και πλασέ. Έτσι, η Λάτσιο έφτασε στη νίκη, ανεβαίνοντας στους 33 βαθμούς και παραμένει στην 4η θέση, με την Αταλάντα να μένει στους 20.

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Τζάουρι, Μπιάβα, Ντίας (42' Ντιακιτέ), Ράντου, Λεντέσμα, Γκονζάλες, Λούλιτς, Ρόκι (89' Ντελ Νέρο), Κλόζε, Ερνάνες (42' Ματουζάλεμ)
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Μασιέλο (77' Τιριμπόκι), Φέρι, Λουκίνι, Πελούζο, Κιγκαρίνι, Παντοΐν, Σκελότο, Καρμόνα (46' Μοράλες), Μαριλούνγκο (53' Μπελίνι), Ντένις.

Keywords
Τυχαία Θέματα