Επιπλοκές στην υγεία του Τσάβες

09:17 4/1/2013 - Πηγή: AEK365

Την Πέμπτη η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως η υγεία του Ούγκο Τσάβες παρουσίασε επιδείνωση λίγες μέρες μετά την τέταρτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση καρκινικού όγκου.
Τις τελευταίες μέρες μια λοίμωξη στο αναπνευστικό έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας με τον υπουργό Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας να δηλώνει: "Ο διοικητής Τσάβες αντιμετωπίζει

επιπλοκές, μετά την τελευταία εγχείρηση, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες. Η μόλυνση έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό σύστημα του Τσάβες και χρήζει άμεσης θεραπείας".
Ο Τσάβες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κούβας και ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα από την Βενεζουέλα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια "δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια" εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα