Εντός έδρας και κούπα; Όχι πάντα (VIDEO)

11:22 19/5/2012 - Πηγή: AEK365

Το Σάββατο το βράδυ, η Μπάγερν Μονάχου θα γίνει η τέταρτη ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Τσάμπιονς Λιγκ που θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και θα παίξει σε αυτόν με την προϊστορία πάντως να είναι μοιρασμένη και να... κλείνει το μάτι στην Τσέλσι.
Η αρχή έγινε το 1957 όταν η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που έγινε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" κέρδισε με 2-0 την Φιορεντίνα με την Ίντερ να κάνει ακριβώς το ίδιο το 1965 όταν επικράτησε στο Μιλάνο της Μπενφίκα με 1-0. Το 1984 το σενάριο άλλαξε καθώς στο "Ολίμπικο" η Ρόμα ηττήθηκε από την

Λίβερπουλ στην διαδικασία των πέναλτι με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μέσα στο σπίτι της.
Κατά τα άλλα υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ομάδες συμμετέχουν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ που γίνεται στην χώρα τους όχι όμως στις έδρες τους. Η αρχή έγινε το 1968 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Γουέμπλεϊ" επικράτησε με 4-1 της Μπενφίκα και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών με νωπά ακόμα τα τραύματα από την τραγωδία του Μονάχου. Το 1972 ο Άγιαξ στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ κέρδισε με 2-0 την Ίντερ και το 1978 ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου στο "Γουέμπλεϊ" επικρατώντας με 1-0 της Μπριζ. 19 χρόνια αργότερα το 1997, η Μπορούσια Ντόρτμουντ του Ότμαρ Χίτζφελντ κέρδισε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου την Γιουβέντους με 3-1 ενώ μια χρονιά νωρίτερα ήταν η Γιουβέντους που κέρδιζε στην Ρώμη τον Άγιαξ στην διαδικασία των πέναλτι. Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος με την Ρεμς το 1956 να υποδέχεται στην Γαλλία και στο "Παρκ Ντε Πρενς" την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά να χάνει στον τελικό με 4-3. Το 1986 στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης, η Μπαρτσελόνα σταμάτησε πάνω στον εκπληκτικό Ντουκαντάμ που με τις αποκρούσεις του στα πέναλτι χάρισε το τρόπαιο στην Στεάουα Βουκουρεστίου. Τέλος το 2011, και πάλι στο "Γουέμπλεϊ" η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε το τρόπαιο από την Μπαρτσελόνα με 3-1.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική ομάδα που έχει φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Τσάμπιονς Λιγκ στην χώρα της και έχει ηττηθεί στα 90 λεπτά. Στην κανονική διάρκεια οι ομάδες που φιλοξενούν τους τελικούς στις έδρες τους η προϊστορία λέει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Keywords
Τυχαία Θέματα