Ιστορική νίκη για Τζένοα (VIDEO)

15:33 15/9/2013 - Πηγή: AEK365

SERIE A'- 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ- ΤΖΕΝΟΑ: 0-3
Γήπεδο: Λουίτζι Φεράρις

Τι κι αν δεν είχε ούτε βαθμό ακόμη, η Τζένοα μπήκε στο «Λουίτζι Φεράρις» με πάθος και πάτησε με 3-0 τη μισητή συμπολίτισσα, Σαμπντόρια. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των «Γκριφόνε» επί της Σαμπ στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, μαζί με ακόμη ένα 3-0 στις 29-11-2009.

Η Τζένοα μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι της Γένοβας και στο 19ο λεπτό, ο Μπιοντίνι σέντραρε από δεξιά και ο Αντονίνι από κοντά έκανε το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Πορτανόβα έκοψε σωτήρια τον Γκαμπιαντίνι, ενώ στο

41' ο Μπιάρνασον από καλή θέση δεν έπιασε σωστά το σουτ και αστόχησε.

Η Τζένοα μπήκε καλά και στην επανάληψη και στο 50' ο Βρσάλικο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καλαϊό με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-0. Η Σαμπντόρια δεν υπήρχε στο ματς και στο 66ο λεπτό ο Λόντι με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, έκανε το 3-0 κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 89' ο Περίν έδιωξε όμορφα το σουτ του Σανσόνε.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Ντα Κόστα, Γκασταλντέλο, Παλόμπο, Κόστα, Ομπιάνγκ, Μπιάρνασον (46' Σοριάνο), Ντε Σιλβέστρι, Κρστίσιτς, Ρεγκίνι (67' Σανσόνε), Έντερ (75' Πότσι), Γκαμπιαντίνι.

ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Γκαμπερινι (69' Ντε Μάιο), Πορτανόβα, Μανφρεντίνι, Κούτσκα, Ματουζαλέμ (65' Κοφι), Λόντι, Αντονίνι (72' Σαντάνα), Βρσάλικο, Καλαϊό, Τζιαρντίνο.

ΛΑΤΣΙΟ- ΚΙΕΒΟ: 3-0
Γήπεδο: Ολίμπικο

Τη 2η νίκη της πέτυχε για φέτος η Λάτσιο, καθώς επικράτησε εύκολα της Κιέβο με 3-0.

Η Λάτσιο μπήκε δυνατά στο ματς από την αρχή και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με δυνατό σουτ του Καντρέβα από πλάγια δεξιά. Στο 25ο λεπτό ο Σιανί έβαλε την κόντρα σε δυνατό σουτ του Ντραμέ, ενώ στο 36' ο Μαρκέτι είπε όχι σε σουτ του Παλόσκι. Παρότι η Κιέβο πίεζε, η Λάτσιο ήταν εκείνη που πέτυχε το 2-0 στο 39', καθώς ο Λεντέσμα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πουτζιόνι έκανε λάθος έξοδο και ο Καβάντα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το γκολ. Οι Ρωμαίοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι με 3 γκολ, καθώς στο 42' ο Λούλιτς μπήκε από αριστερά και με όμορφο πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ της Κιέβο.

Στο 52' και στο 54' τα σου των Παλόσκι και Κλόζε έφυγαν λίγο άουτ, ενώ στο 63' η λόμπα του Καντρέβα σταμάτησε στο δοκάρι της Κιέβο. Στο 69' και στο 71' ο Πουτζιόνι πραγματοποίησε μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Λούλιτς και Κλόζε,

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Κονκό, Μπιάβα (15' Σιανί), Τσάνα, Καβάντα (90' Κεϊτά), Καντρέβα, Ονάζι, Λεντέσμα, Λούλιτς, Έντερσον (78' Γκονζάλες), Κλόζε.

ΚΙΕΒΟ: Πουτζιόνι, Σάρδο, Παπ, Σέζαρ, Ντραμέ, Σέστου (46' Εστιγκαρίμπια), Ραντοβάνοβιτς (59' Πελισιέ), Ριγκόνι, Χετεμάι, Θερό (70' Μάξγουελ), Παλόσκι

ΒΕΡΟΝΑ-ΣΑΣΟΥΟΛΟ: 2-0
Γήπεδο: Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι

Σημαντική νίκη με 2-0 πέτυχε η Βερόνα κόντρα στη Σασουόλο.

Στο 3ο λεπτό η κεφαλιά του Κάκι, πέρασε μόλις άουτ, αλλά στο 13' ο Χάλφρεντσον έβγαλε όμορφα για τον Μαρτίνιο, που με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0 για τη Βερόνα. Στο 33ο λεπτό το σουτ του Κούρτιτς εξουδετερώθηκε από τον Ράφαελ, ενώ στ 45' ο Ζάζα έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βαγγέλη Μόρα, αλλά ο ρέφερι έδειξε συνεχίζεται.

Στο 48ο λεπτό μετά από κόρνερ, ο Ζάζα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 65' ο Ράφαελ σταμάτησε εις διπλούν τον Μισιρόλι. Στο 74' το σουτ του Μόρα έφυγε λίγο άουτ, αλλά στο 90+3' ο Ζορζίνιο έκανε καταπληκτική ενέργεια από αριστερά κι έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Ρομούλο που απλά πλάσαρε εξ επαφής τον Πομίνι.

ΒΕΡΟΝΑ: Ράφαελ, Αγκοστίνι, Μόρας, Κατσιατόρε, Χάλφρεντσον, Μαϊέτα (24' Μπιανκέτι), Μαρτίνιο (46' Γιάνκοβιτς), Ρομούλο, Ζορζίνιο, Κάκια, Γκόμες (69' Ντονάτι).

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Πομίνι, Τζίγκλερ, Κατσόλα, Τερανόβα, Ακέρμπι, Μισιρόλι, Μανγκανέλι (83' Μασούτσι), Σκελότο (70' Φλόρο Φλόρες), Κούρτιτς, Ζάζα, Φαρίας (57' Αλέξε).

ΛΙΒΟΡΝΟ- ΚΑΤΑΝΙΑ: 2-0
Γήπεδο: Αρμάντο Πίκι

Τη 2η σερί νίκη της πέτυχε η Λιβόρνο, καθώς επικράτησε της Κατάνια με 2-0. πρωταγωνιστής ο Παουλίνιο.

Στο 2ο μόλις λεπτό, ο Πλαζίλ έβγαλε όμορφα για τον Σπόλι, που δεν έβαλε σωστά το πόδι και δεν μπόρεσε εξ επαφής να κάνει το 1-0, ενώ στο 8' ο Μπάρντι απέκρουσε το σουτ του Άλβαρες. Στο 35' το διαγώνιο σουτ του Μπεργκέσιο, έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 43' ο Αντούχαρ είπε όχι σε σουτ του Εμεγκαρά.

Στ 54ο λεπτό η Λιβόρνο άγγιξε το γκολ, καθώς ο Παουλίνιο σημάδεψε το δοκάρι της Κατάνια ενώ στο 60' ο Μπάρντι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπεργκέσιο. Τελικά στο 66' ο Σκιαταρέλα έβγαλε όμορφα για τον Παουλίνιο που με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0 για τη Λιβόρνο. Η Κατάνια βγήκε μπροστά για να απαντήσει και στο 72' το πλήρωσε, καθώς ο Παουλίνιο έφυγε στην κόντρα και με νέο άψογο σουτ, έκανε το 2-0. η Κατάνια είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 80' αλλά το σουτ του Μπεργκέσιο σταμάτησε στο δοκάρι της Λιβόρνο.

ΛΙΒΟΡΝΟ: Μπάρντι, Κόντα, Έμερσον (81' Βαλεντίνι), Κετσερίνι, Μπαγιέ (78' Ρινάουντο), Λούκι, Μπιαγκιάντι, Σκιαταρέλα, Γκρέκο, Εμεγκαρά (90+3' Σιλιγκάρντι), Παουλίνιο.

ΚΑΤΑΝΙΑ: Αντούχαρ, Άλβαρες, Σπόλι, Μπελούτσι, Μπιράγκι (78' Μονζόν), Πλαζίλ, Αλμιρόν, Μπαριέντος, Ταχτσίδης (67' Λέτο), Κάστρο (78' Λόπες), Μπεργκέσιο.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ- ΜΠΟΛΟΝΙΑ: 1-1
Γήπεδο: Φρίουλι

Στο 1-1 κόλλησαν Ουντινέζε και Μπολόνια και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Στο 11ο λεπτό το σουτ του Ντι Νατάλε πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 17' και στο 20' ο Κελάβα απέκρουσε σουτ των Ντιαμάντι και Μοσκαρντέλι. Στο 24' και στο 26' ήταν η σειρά του Κούρτσι να πει όχι σε προσπάθειες των Ντι Νατάλε και Μουριέλ.

Στο 49ο λεπτό το σουτ του Μοσκαρντέλι πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 71' ο Μοσκαρντέλι με τρομερή εκτέλεση φάουλ, έκανε το 1-0 για την Μπολόνια. Η Ουντινέζε πίεσε στη συνέχεια και στο 85' ο Ντι Νατάλε με σουτ στην κίνηση από το ένα μέτρο, έκανε το τελικό 1-1.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Κελάβα, Νάλντο (77' Μαϊκοσουέλ), Ντανίο, Ντομίτσι (58' Μπούμπνιτς), Λατσάρι, Περέιρα, Άλαν, Μπαντού (84' Ζιελίνσκι), Σίλβα, Μουριέλ, Ντι Νατάλε.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Κούρτσι, Γκάρικς, Άντονσον, Νατάλι, Τσεχ, Ντέλα Ρόκα (57' Πέρες), Πατζιέντζα, Κονέ, Ντιαμάντι (80' Χριστοδουλόπουλος), Μοσκαρντέλι, Μπιάνκι (72' Κρσταλδο)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ- ΚΑΛΙΑΡΙ: 1-1
Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι

Στο 1-1 κόλλησε με την Κάλιαρι η Φιορεντίνα κι έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή. Πλήγμα για τη Φιορεντίνα με τον σοβαρό τραυματισμό του Γκόμες.

Μέτριο ματς στο πρώτο μέρος, με μοναδική καλή φάση ένα σουτ του Αστόρι στο 43ο λεπτό, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Στην επανάληψη η Φιορεντίνα μπήκε δυνατά, δημιούργησε κινδύνους για την εστία της Κάλιαρι κι έφτασε τελικά στο γκολ στο 70ο λεπτό με τον Μπόρχα Βαλέρο. Η Κάλιαρι προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 90', καθώς ο Πινίγια έκανε το τελικό 1-1. Στο 90+2' αποβλήθηκε ο Πισάρο των βιόλα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Ρονκάλια, Ροντρίγκες, Τόμοβιτς, Βαλέρο, Ακουϊλάνι, Κουαδράδο (29' Χοακίν, 70' Πισάρο), Αμπροζόνι, Πασκουάλ, Γκόμες (51' Γιακοβένκο), Ρόσι.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Αγκάτσι, Περικό, Ροσετίνι, Αστόρι, Μούρου, Κόντι, Ντεσένα (75' Καμπρέρα), Ναϊνγκολάν, Κόσου (65' Πινίγια), Ιμπαρμπό, Σάου (90' Έκνταλ)

Keywords
Τυχαία Θέματα