Έμεινε 23 χρόνια στην φυλακή αλλά ήταν αθώος!

14:03 22/3/2013 - Πηγή: AEK365

Οι εισαγγελικές Αρχές του Μπρούκλιν αποφάσισαν την αποφυλάκιση του Ντέιβιντ Ράντα ο οποίος το 1991 είχε καταδικαστεί σε 37 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία. Ωστόσο, μετά από 23 χρόνια στην φυλακή, διαπιστώθηκε πως ήταν αθώος.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Μπρούκλιν, μια εσωτερική έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη ενός τεκμηρίου που δεν είχε εξεταστεί στη δίκη. Το τεκμήριο αυτό επέτρεψε την αθώωση του Ντέιβιντ Ράντα με τον εισαγγελέα Τσαρλς Χάινς να δηλώνει: "Έπειτα από εκτενή έρευνα, το γραφείο του εισαγγελέα απεφάνθη ότι τα τεκμήρια

βάσει των οποίων ο Ράντα είχε καταδικαστεί δεν είναι πλέον βάσιμα, και ότι κανένα άλλο εναπομείναν στοιχείο δεν θα επέτρεπε την καταδίκη του Ράντα αν διεξαγόταν νέα δίκη".
Δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times αναφέρει πως ο πραγματικός δολοφόνος του ραβίνου ήταν ένας κοκαϊνομανής που διέπραττε συχνά ένοπλες ληστείες.
Από την πλευρά του ο 59χρονος Ντέιβιντ Ρόντα που από χθες χαίρεται την ελευθερία του δήλωσε: "Όπως πάντα έλεγα από την αρχή, δεν είχα καμιά σχέση με την υπόθεση αυτή. Η απόφαση αυτή μου έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση".

Keywords
Τυχαία Θέματα