Ελληνικό εστιατόριο αλλάζει όνομα λόγω Ο.Α.

11:27 14/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η οικογένεια Βουλγαρίδη διατηρεί στην πόλη Ρίντινγκ της Πενσιλβάνια εδώ και 28 χρόνια ένα ελληνικό εστιατόριο με την ονομασία "Olympic Gyro". Ωστόσο ο ιδιοκτήτης θα πρέπει μέχρι το 2013 να αλλάξει όνομα στο εστιατόριο έπειτα από παρέμβαση της Ολυμπιακής Επιτροπής των Η.Π.Α.
Σύμφωνα με την Ολυμπιακή Επιτροπή, το "Olympic Gyro" συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η ίδια έχει συνάψει συμφωνίες με εταιρείες που ζητούν αποκλειστικότητα. Αξίζει να

σημειωθεί πως το αμερικανικό Κογκρεσο έχει εκχωρήσει στην Ολυμπιακή Επιτροπή τα δικαιώματα για την χρήση λογότυπων, σημάτων και λέξεων που αφορούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής των Η.Π.Α. αρκέστηκε να υπογραμμίσει την ανάγκη να προστατευτούν τα συμφέροντα των εταιρειών που στηρίζουν την αμερικανική ολυμπιακή ομάδα ενώ ο κύριος Βουλγαρίδης δήλωσε από την πλευρά του: "Παίρνουν κάτι που είναι ελληνικό μόνο και μόνο για τα χρήματα. Δεν μπορείς να αγοράσεις μόνο ένα όνομα. Είναι κάτι μη αποδεκτό. Αυτό το εστιατόριο είναι κομμάτι της ζωής μου".
Ο κύριος Βουλγαρίδης θα χρειαστεί 6000 δολάρια για να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις ενώ ήδη έχει βρει το νέο όνομα του εστιατορίου του το οποίο θα λέγεται πλέον "Olympia Gyros".

Keywords
Τυχαία Θέματα