Εκτός μεταλλίου Τριανταφύλλου-Μπόγδος

21:22 6/9/2012 - Πηγή: AEK365

Μακριά από το βάθρο των νικητών, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έμειναν ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου και ο Μανώλης Μπόγδος. Αμφότεροι συμμετείχαν στο ατομικό σπάθης στη Β' Κατηγορία ξιφασκίας με αμαξίδιο. Ο πρώτος κατάφερε να φθάσει μέχρι τα προημιτελικά, στο πλαίσιο των οποίων γνώρισε την ήττα από τον Πολωνό Γκεργκόρζ Πλούτα με 15-9. Στην πορεία του προς την 8άδα είχε αποκλείσει -στον ελληνικό εμφύλιο- το συμπατριώτη του Μανώλη Μπόγδο, κερδίζοντάς τον με 15-11. Νωρίτερα είχε πετύχει άλλες δύο νίκες, με 5-3 επί του Ρώσου Αλεξάντρ Κούρζιν και με 5-4 επί του Αμερικανού Γιόζεπ Μπρίνσον,

ενώ είχε ηττηθεί με 5-2 από το Γάλλο Λοράν Φρανσουά και με 5-4 από τον Πολωνό Αντριάν Κάστρο. Από την πλευρά του, ο Μπόγδος νίκησε τον Ιταλό Αλέσιο Σάρι, αλλά έχασε με 5-2 από το Ρώσο Μαράτ Γιουσούποφ και με 5-1 από τον Ουκρανό Αντόν Ντάτσκο. Στη φάση των «16» επικράτησε με 5-2 του Αυστρικού Μάνφρεντ Μποέμ, πριν ηττηθεί από τον Τριανταφύλλου.

Αντίθετα, χωρίς νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση ο Γιώργος Αλεξάκης, που συμμετείχε στο υψηλής δυσκολίας β' προκριματικό γκρουπ της Α' Κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ηττήθηκε με 5-0 από τον Κινέζο Γιγιούν Τσεν, με 5-2 από τον Ουίνγκ Κιν Τσαν από το Χονγκ Κονγκ, με 5-2 από τον Πολωνό Στέφαν Μακόφσκι και με 5-1 από το Ρώσο Τιμούρ Φαϊζουλίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα