CSI Panathinaikos: Ο Καρεμπέ και η Παράγκα

Οι δικαστές τιμωρούσαν, οι δικηγόροι αθώωναν. Πώς γλίτωσε ο Γάλλος μέσος την τιμωρία τη χρονιά της Ριζούπολης...Αυτή τη συλλογή των κατάμαυρων στιγμών του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό το... μνημόσυνο στην ποδοσφαιρική αθωότητα δεν πρόκειται να το βρείτε πουθενά. Αυτές οι «αμαρτίες» του πρόσφατου (και όχι μόνο) παρελθόντος δεν αλλοίωσαν μόνο κάποια πρωταθλήματα. Αλλοίωσαν ανθρώπους. Αλλοίωσαν συνειδήσεις.

Το... εγκληματολογικό τμήμα του GreenZone έχει μόνο έναν στόχο. Τη διαλεύκανση των «εγκλημάτων». Στις 6
Μαρτίου του 2003, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ έλαβε μια πρωτοφανή απόφαση: αθώωσε τον Κριστιάν Καρεμπέ για το κεφαλοκλείδωμα στον Γιαννάκη Οκκά και για τη μπουνιά στον Παντελή Καφέ! Ηταν η χρονιά της Ριζούπολης. Η χρονιά που το παρακράτος του Ολυμπιακού είχε εισβάλλει σε όλους τους χώρους του ποδοσφαίρου.

Προσέξτε τώρα, τις λεπτομέρειες που διαχρονικά κάνουν τη διαφορά. Στην τριμελή πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ μετείχαν ένας τακτικός δικαστής, ο πρωτοδίκης Παναρίτης οι δύο δικηγόροι Διονυσάτος και Παπανώτας. Οπως συνέβαινε κατά κανόνα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο δικαστικός ακολουθώντας το γράμμα του νόμου λάμβανε τη σωστή απόφαση, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες - δικηγόροι αποφάσιζαν κατά το δοκούν.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το σάπιο σύστημα πάντα επιθυμούσε δικηγόρους στις πειθαρχικές επιτροπές και στις επιτροπές εφέσεων και όχι δικαστικούς!

Στην υπόθεση του γάλλου αμυντικού μέσου του ΟΣΦΠ, λοιπόν, ο δικαστικός μειοψήφισε ζητώντας την τιμωρία του Καρεμπέ, τη στιγμή που οι δικηγόροι τον αθώωσαν με το αιτιολογικό ότι ο διαιτητής δεν ανέφερε τίποτα στο φύλλο αγώνα.

Το θέατρο του παραλόγου ολοκληρώθηκε με την τιμωρία της ΠΑΕ ΟΣΦΠ με χρηματικό πρόστιμο για συμπεριφορά των φιλαθλων της και του ποδοσφαιριστή της Κριστιάν Καρεμπέ! Δηλαδή, η ίδια πειθαρχική επιτροπή τιμωρεί την ΠΑΕ για ενέργεια του ποδοσφαιριστή ενώ αθωώνει τον ποδοσφαιριστή. Ακόμη ένας θρίαμβος της ελληνικής αθλητικής δικαιοσύνης.

Διαιτητής της επεισοδιακής αναμέτρησης ήταν ο Φινοκαλιώτης, ωστόσο στο 70' αποχώρησε τραυματίας και το ματς τελείωσε ο Τακίδης. «Απέβαλα τον Καρεμπέ επειδή χτύπησε με το κεφάλι αντίπαλο στο πρόσωπο και δεν έχω άλλο σχόλιο επ' αυτού» έγραψε στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής παίζοντας κι αυτός τον ρόλο του...
Keywords
Τυχαία Θέματα