Έκανε το 2-0 ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

23:13 9/6/2013 - Πηγή: AEK365

Οι «πράσινοι» για δεύτερο σερί παιχνίδι εκμεταλλεύτηκαν όλες τις αδυναμίες του αντιπάλου, πήγαν το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελαν (52 πόντους ενεργητικό ο Ολυμπιακός) και πήραν το ροζ φύλλο που τους φέρνει σε απόσταση... βολής από τον τίτλο.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Ούκιτς που πέτυχε 17 πόντους και κράτησε μόνος του την ομάδα του στο ματς στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε. Από την άλλη, οι Πειραιώτες, για δεύτερο σερί

ματς, όταν έχασαν τον Λο (τρίτο δεκάλεπτο) που δεν άντεχε να βγάλει όλο το ματς, ξέμειναν από λύσεις. Ήταν άστοχοι, άτολμοι και με αρκετές κακές επιλογές.

Τρίτο παιχνίδι της σειράς την Τετάρτη στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο και με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να πετυχαίνει 8 πόντους (2 τρίποντα, ένα δίποντο), βρέθηκε να νικά με 10-5 τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε και μείωσε στον πόντο (12-11) με τέσσερις πόντους του Πρίντεζη και σουτ του Παπανικολάου, 3:20 πριν από το τέλος του δεκαλέπτου και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Σπανούλη. Ο Γκουίν απάντησε άμεσα κι έκανε το 15-14 και όλα αυτά στο 1:35 πριν το τέλος της πρώτης δεκαλέπτου. Ο Λο με δύσκολο σουτ έκανε το 15-16 και ο Λάσμε με μία βολή έφερε στα ίσα το σκορ. Ο Άντις με ακόμη ένα δύσκολο σουτ ακριβώς ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 16-18, ενώ η μία εύστοχη βολή του Σλούκα στη συνέχεια και το λέι άπ του Παπανικολάου ακριβώς στην εκπνοή, έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά με 16-21.
Μετά από αρκετές λάθος επιθέσεις των δύο ομάδων στο πρώτο ενάμισι λεπτό του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ούκιτς με νέο τρίποντο έκανε το 19-21, αλλά ο Λο με τέσσερις πόντους έστειλε το σκορ στο 19-25. Το σκορ έμεινε έτσι ως και το 15ο λεπτό του ματς όταν και πάλι ο Λο με δύο βολές έγραψε το 19-27 ενώ ο Διαμαντίδης με τρίποντο μείωσε στους πέντε (22-27). Ο Σπανούλης με όμορφο λέι άπ στο 18:30 και ο Γκιστ με καταπληκτικό κάρφωμα στη συνέχεια έκαναν το 24-29, ενώ με δύο βολές ο Ολυμπιακός έκανε το 24-31. Ο Ούκιτς που πάλευε μόνος του σε εκείνο το σημείο μείωσε σε 26-31 και ο Μπράμος με τρίποντο μόλις 2.6'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 29-31. ο Παπανικολάου πήρε την τελευταία επίθεση, έκανε το τρίποντο αλλά η μπάλα μπήκε κει βγήκε κι έτσι το πρώτο μέρος έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 31-29. Γενικότερα στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε πιο συγκεντρωμένος αμυντικά αλλά ο Ούκιτς μόνος του σχεδόν κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ.
Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να «σφίξει» την άμυνά του και να μην επιτρέψει σε Λάσμε, Γκιστ να φτάσουν στο καλάθι του. Ο Ούκιτς αποτελούσε την μοναδική λύση με τα σουτ του και αυτό που κρατούσε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση βολής (34-33). Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» στην περιφέρεια πήραν δύο τρίποντα από τον Κατσίβελη αλλά ο ρυθμός άνοιξε αφού και οι «πράσινοι» με τον Μπράμος (9π) ανέβασαν τα ποσοστά τους από τα 6,75μ. Το 41-41 στα μισά της περιόδου το αποτύπωνε...

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την άμυνά του, ο Ολυμπιακός χωρίς τον Λο στο παρκέ για αρκετή ώρα έκανε μαζεμένες κακές επιλογές και έτσι η ισορροπία στο σκορ συνεχιζόταν για να έρθει το τρίποντο του Γκιστ και να βάλει μπροστά τους «πράσινους» με 48-43, 2΄πριν το τέλος. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειχναν χαμένοι, άστοχοι και η διαφορά ανέβηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με ένα 11-0 των γηπεδούχων. Τα νεύρα του Άντιτς έφεραν την τεχνική ποινή 30΄΄ πριν το τέλος της περιόδου και το 53-45 έμεινε μέχρι το τέλος της περιόδου.

Ο Μπαρτζώκας επιστράτευσε τον Λο για να βρει η ομάδα του ξανά ηρεμία αλλά ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καλά ενώ εξακολουθούσε να είναι άστοχος. Ένα κάρφωμα του Χάινς έριξε την διαφορά και έκανε το σκορ 53-48 την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε τον Κάρι να παίρνει αρκετές επιθέσεις, όχι με καλά ποσοστά. Οι Πειραιώτες λύσεις δεν έβρισκαν επιθετικά, ο Πρίντεζης ήταν εκτός αγώνα και έτσι στα μισά της περιόδου, η διαφορά ήταν στους πέντε (55-50).

Η άμυνα των Πειραιωτών άφησε τον Διαμαντίδη να πετύχει ένα σημαντικό τρίποντο (58-50), 3.30΄πριν το τέλος και ουσιαστικά κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν αντοχή να διεκδικήσουν κάτι και έτσι ηττήθηκαν με 63-52.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45, 63-52

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9, Κάρι 8, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17 (4 τρ), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 5, Γκουίν 3

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 3, Άντιτς 7, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 8

Keywords
Τυχαία Θέματα