«Είναι μια χαμένη ευκαιρία, αλλά χάσαμε από καλύτερες ομάδες»

17:14 2/6/2014 - Πηγή: AEK365

Η ήττα κι ο αποκλεισμός λογικό ήταν να σκορπίσει απογοήτευση στις τάξεις της Εθνικής ομάδας. Ο Σωτήρης Δρίκος παραδέχθηκε ότι χάθηκε μια ευκαιρία, ωστόσο επανέλαβε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει και στήριξη της Εθνικής ομάδας πρέπει να συνεχιστεί...

«Προφανώς είναι μια χαμένη ευκαιρία... Κάθε φορά μια Εθνική ομάδα η οποία χάνει κι αποκλείεται από μια τελική φάση μιας διοργάνωσης, προφανώς μπορούμε να το εξετάζουμε ως χαμένη ευκαιρία. Νομίζω ότι πριν απ' αυτό πρέπει να δούμε τις αρχικές δυνατότητες που υπήρχαν», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

«Είπαμε πριν από το τουρνουά ότι μπήκαμε ως τρίτοι καθώς η Σλοβακία κι η Εσθονία ήταν πιο πάνω στην κατάταξη από εμάς. Είχαμε τα προβλήματα μας, κυρίως λόγω των απουσιών που υπήρχαν οι οποίες ενισχύθηκαν με την απώλεια του Φιλίποφ. Νομίζω ότι γενικά κάναμε μια καλή προσπάθεια, με νεαρά παιδιά κυρίως στους ακραίους μας, όπως επίσης και με παιδιά όπως ο Βασίλης (Κουρνέτας) κι ο Απόστολος (Αρμενάκης) που νομίζω ότι βοήθησαν την ομάδα και την έσπρωξαν σε πολλά σημεία. Νομίζω όμως ότι η συνολική κατάσταση ήταν δύσκολη. Το Ελληνικό βόλεϊ έχει συγκεκριμένους αθλητές, δεν έχει απεριόριστες δεξαμενές και δεν έχει την ευκολία, το περιθώριο να καλύπτει απουσίες και απώλειες. Θεωρώ όμως ότι έχει μια καλή φουρνιά αθλητών στην οποία θα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει σε χρόνο, αγώνες αλλά και σε υπομονή, ώστε με τον καιρό νομίζω ότι θα έρθει η πρόοδο από μόνη της και τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Το βασικό πράγμα που χρειάζεται είναι χρόνος και να συνεχιστεί να στηρίζεται η επένδυση που γίνεται».

Όσον αφορά το παιχνίδι αυτό καθ' αυτό ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στα πολλά λάθη (κυρίως στο σερβίς) που έγιναν στο πρώτο (αλλά και στο δεύτερο σετ).

«Εκεί ακριβώς φαίνεται ότι ο αθλητής θέλει πολύ να κάνει κάτι, αλλά πολλές φορές αυτό λειτουργεί αρνητικά. Υπερμετρά τις δυνάμεις του και παίρνει ρίσκα που πιθανώς δεν αξίζουν. Αυτό όμως είναι η εμπειρία, η διαχείριση των δύσκολων φάσεων και στιγμών... Νομίζω όμως ότι από τη συνολική προσπάθεια των παιδιών όλο αυτό το διάστημα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Νομίζω ότι κλείνει λίγο άδικα το τουρνουά για εμάς. Παίζαμε στο γήπεδο μας και χάσαμε, αλλά από δύο ομάδες που ήταν καλύτερες»

Keywords
Τυχαία Θέματα