«Είχαμε σοβαρότητα, αλλά θέλουμε βελτίωση στην επίθεση»

18:51 24/5/2014 - Πηγή: AEK365

Αυτή τη φορά η ικανοποίηση του Γιάννη Καλμαζίδη συνδυάστηκε με το θετικό αποτέλεσμα για την Εθνική, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό ωστόσο να μην πετά στα σύννεφα και να παραμένει προσγειωμένος.

«Είναι θετικό ότι καταφέραμε να κερδίσουμε την Πορτογαλία. Δεν είναι καμία υπερδύναμη, αλλά στα προηγούμενα παιχνίδια που έκανε με το Αζερμπαϊτζάν και τη Βουλγαρία έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και έπαιξαν αυτό που μπορούν. Δεν είναι πολύ υψηλό το επίπεδό τους, αλλά αν δεν παίξεις καλά απέναντι σε αυτήν την ομάδα, θα χάσεις», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ήμασταν σοβαροί, καταφέραμε να παίξουμε

καλά στα περισσότερα κομμάτια, υποδοχή, σέρβις. Εκεί που πρέπει να βελτιωθούμε είναι στην επίθεση, στα τελειώματα. Είχαμε πάρα πολλές κόντρα επιθέσεις και τα ποσοστά μας ήταν χαμηλά. Είναι ωραία να σπας την μπάλα στο μπλοκ και να βγάζεις άμυνα, αλλά όλα αυτά τα κάνεις για να μπορείς να κερδίζεις την επόμενη επίθεση. Βήμα-βήμα, ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε καλύτερα πράγματα».

Σχετικά με το δεύτερο τουρνουά στο Αζερμπαϊτζάν και αν η Ελλάδα μπορεί να πάρει την πρόκριση, είπε: "Στον αθλητισμό πάντα μπορείς να κάνεις πράγματα που να υπερβάλλεις εαυτόν. Λογικά είμαστε πολύ μακριά και από τις δύο καλές ομάδες του ομίλου. Από τη Βουλγαρία είμαστε πολύ-πολύ μακριά, ενώ και από το Αζερμπαϊτζάν είμαστε αρκετά μακριά. Το θεωρώ σχεδόν αδύνατο. Αλλά ο αθλητισμός είναι αθλητισμός και όλοι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε μάχη, κάθε σετ και αυτό στο τέλος δείχνει τι έχουμε αποκομίσει".

Η Αλίκη Κωνσταντινίδου μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση που έκανε κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, ερχόμενη από τον πάγκο, ήταν εξαιρετική και στον σημερινό αγώνα με την κεντρική του Πανναξιακού να δηλώνει: «Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που κυνηγάει μπάλες και γι' αυτό έπρεπε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Αυτό ακριβώς κάναμε και πλέον μας μένει το τουρνουά στο Αζερμπαϊτζάν για να καταφέρουμε κάτι εξίσου καλό με αυτό που κάναμε σήμερα. Ήμασταν πολύ καλές στο σέρβις, τις δυσκολέψαμε πάρα πολύ, ενώ τις πιάσαμε και σε πολλά μπλοκ».

Keywords
Τυχαία Θέματα