Όλα τα «κιτρινόμαυρα» βλέμματα στην κάλπη…

16:47 24/5/2014 - Πηγή: AEK365

Σε λίγες ώρες οι κάλπες θα ανοίξουν (ξανά) για να γραφτεί ο επίλογος των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και για να εκφραστεί η βούληση των πολιτών για τις ευρωεκλογές. Τρεις κάλπες, τρεις εκλογές και τεράστιο το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ που αναγκάστηκε από τις περιστάσεις (και από συγκεκριμένα πρόσωπα) να παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον αυτή την Κυριακή των εκλογών, με φόντο την κατασκευή του νέου της γηπέδου...

Είναι δεδομένο ότι, σε κάθε περίπτωση, είναι

σημαντικό για την Ένωση να έχει αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας στην φάση της κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς». Όσον αφορά την μάχη για την Περιφέρεια Αττικής έχει γίνει σαφές εδώ και πολύ καιρό ότι η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να... καρδιοχτυπά κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης. Κι αυτό διότι βρέθηκε αντιμέτωπη με μια απρόκλητη και συστηματική επίθεση που δέχθηκε η προσπάθεια για την κατασκευή του γηπέδου της από μια εκ των (πολλών στον πρώτο γύρο) υποψηφίων: την Ρένα Δούρου.

Πιθανότατα η οικογένεια της ΑΕΚ θα παρακολουθούσε τις εκλογές της περιφέρειας χωρίς κανένα... άγχος αν στο τέλος Μαρτίου δεν... εισέβαλε στην καθημερινότητα της η κ. Δούρου, η οποία σε συνέντευξή της στον σταθμό «Στο Κόκκινο», όχι απλώς παρουσιάστηκε πλήρως ανενημέρωτη για το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς», αλλά χαρακτήρισε το οικόπεδο της ΑΕΚ «δημόσιο χώρο»(!) και την χρηματοδότηση που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια «εξυπηρέτηση ημέτερων». Δυστυχώς, δεν ήταν μια... άτυχη στιγμή, καθώς επέστρεψε δριμύτερη και δεν δίστασε σε επόμενη συνέντευξή της να χαρακτηρίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ «ραγιάδες»! Η στάση της δεν άλλαξε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας, καθώς ακόμη και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας, καθώς και ότι υπάρχει δυνατότητα απένταξης έργων. Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν έπειτα από αυτή τη σειρά τοποθετήσεων αποκαλύφθηκε ότι παραμονές των εκλογών έκανε μυστική συνάντηση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ταβέρνα στον Πειραιά! Μια συνάντηση που επιβεβαίωσε και προσπάθησε εκ των υστέρων να... καλύψει με δικαιολογίες που δεν έπεισαν κανέναν.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, αυτό προέκυψε μόλις το βράδυ της περασμένης Κυριακής, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών, έφεραν στον δεύτερο δύο... αουτσάιντερ. Τον Λύσανδρο Γεωργαμλή, αλλά και τον Άρη Βασιλόπουλο. Τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ από τους υποψήφιους που είχε ταχθεί ανοικτά και ξεκάθαρα κατά του σχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, θέτοντας όρους που ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη την κατασκευή του γηπέδου. Αφότου πέρασε στον δεύτερο γύρο, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να... στρογγυλέψει τον λόγο του και να παραπλανήσει τον κόσμο ότι είναι υπέρ του γηπέδου, χωρίς όμως να κάνει στην άκρη τις ενστάσεις που είχε εκφράσει. Μάλιστα, δεν εξέφραζε απλώς τους προβληματισμούς του, αλλά χρησιμοποιούσε όπως εκείνος ήθελε τα όσα προβλέπει ο νόμος για να πείσει ότι έχει δίκιο.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η Ρένα Δούρου και ο Άρης Βασιλόπουλος, που στηρίζονται από το ίδιο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) έδειξαν να μην μπορούν να συνεννοηθούν ούτε... μεταξύ τους, καθώς η πρώτη εκφράζει συνεχώς ενστάσεις για την επιχορήγηση της Περιφέρειας και όχι για το σχέδιο, ενώ ο δεύτερος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει ξεκάθαρα με τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας, αλλά έχει προβληματισμούς για το σχέδιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα