Έγραψε ιστορία ο Οικονόμος

19:41 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ο ΠΑΟ Ρουφ έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση της στον β' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Δημήτρη Αρναούτη επικράτησε στην έδρα της με 1-0 του ΑΟ Χανίων με γκολ του Μανιά στο 29'. Μπορεί ο ΠΑΟ Ρουφ να μην ήταν ανώτερος,

αλλά παρουσιάστηκε πιο αποτελεσματικός και κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Κρητικοί δικαιούνται να τα έχουν με την... ατυχία τους αφού έχασαν πέναλτι με τον Μπακάκη στο 25' και αρκετές ευκαιρίες στην επανάληψη για να στείλουν το ματς στην παράταση.

ΠΑΟ Ρουφ (Δημήτρης Αρναούτης): Βουτσινάς, Τσ. Πενταυράκης, Κοκολάκης, Τέρπος, Λιόλιος, Θεοδωρόπουλος (59' Καφές), Βενέτης, Ζαχαράτος, Στ. Πενταυράκης, Καπουράνης (78' Σπυριδάκης), Μανιάς.

ΑΟ Χανιά (Γιάννης Πετράκης): Καλογεράκης, Μπακάκης, Μποχώνης, Τάντσης, Βουρβαχάκης (81' Σελινιωτάκης), Κορδονούρης, Πλουσής, Αντωνόπουλος, Αργυρίου, Ανωγειανάκης (57' Φαν Ντερ Χουφτ), Βεστάκης (64' Μπρατσιάνι).

Από εκεί και πέρα, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, στο πρώτο επαγγελματικό του ματς κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τηλυκράτη στα πέναλτι με 5-4 και να πανηγυρίσει την πρόκριση του στον β' γύρο του Κυπέλλου. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1, ενώ το τέλος της παράτασης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 67', μιας και αποβλήθηκε ο Γκικούδης. Το σκορ άνοιξε στο 82' ο Φλώρος με κεφαλιά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αλμπάνης έφερε το ματς στα ίσα και στην παράταση. Στην παράταση, ο Γκόγκας στο 118' με πέναλτι έκανε το 1-2, ενώ οι γηπεδούχοι σε αυτήν την φάση έμειναν με εννιά παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Τσιανάκα. Στο 121' ο Νικούλης από τα έντεκα βήματα έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί η ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού, καθώς επικράτησε με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι! Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Στο 40' δοκάρι ο Μπλέντι σημάδεψε το δοκάρι για τον Οικονόμο. Στο 118' είχε οριζόντιο δοκάρι ο Πουταχίδης (Τηλυκράτης).

Οικονόμος (Γιώργος Καλτέκης): Γκικούδης, Κορομπίλιας, Οικονόμου, Πούτας, Τσιανάκας, Φλώρος, Καραγιάννης (51' Κουλτσάκης), Καράμπελας (67' Μπαχτσιβάνος), Μπλέντι (106' Κέρι), Μπανούσης, Νικούλης.

Τηλυκράτης (Λεωνίδας Μπίλης): Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Προβατίδης (83' Μυροφορίδης), Ιασωνίδης, Ρούσσης, Παπανίκου (60' Αχείμαστος), Ντουτσαρίδης, Πουταχίδης, Καρακάσογλου (71' Αλμπάνης), Γκόγκας, Κατσίκης.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πανηγυρίζει ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου επικράτησε με 4-2 του Πανηλειακού. Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» την Ριζούπολη στο 33' με τον Κρυστάλλη. Στο 37' για την Ελαφρά Ταξιαρχία ισοφάρισε ο Διαμάντης και στο 56' ο Κισκαμπάνης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Κοροβέσης στο 69' έκανε το 3-1 και ο Διαμάντης στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 4-2 (είχε μειώσει ο Κυριακίδης με κεφαλιά στο 76'). Με δέκα παίκτες έμεινε στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων εξαιτίας της αποβολής του Τσιλιγκίρη στο 87'.

Απόλλων Σμύρνης (Στάθης Στ

Keywords
Τυχαία Θέματα