Ανακουφισμένος ο Παπούλιας

19:20 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Με ανακούφιση υποδέχτηκε τις τελευταίες εξελίξεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όπως ανέφερε στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπανδρέου νωρίτερα βρέθηκε στο γραφείο του για να υποβάλλει επισήμως την παραίτησή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την «ανακούφιση που υπάρχει, γιατί τα τελευταία

εικοσιτετράωρα περιμέναμε τον σχηματισμό της κυβέρνησης, η οποία επωμίζεται πολλά». Επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να την βοηθήσουμε όλοι να πετύχει στο έργο της, που είναι σημαντικό».

«Ο ελληνικός λαός περιμένει και εκείνος να αποδώσει αυτή η κυβέρνηση», πρόσθεσε, για να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «πιστεύω ότι θα το κάνει».

Από την πλευρά του, ο Γ.Παπανδρέου ανακοίνωσε το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή» και για μία συνεργασία πολλών πολιτικών δυνάμεων, η οποία ανοίγει μια νέα ευκαιρία, «μία άλλη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας».

Ταυτόχρονα, όπως είπε, «θέτει τη βάση για περαιτέρω μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει».

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης την εδραίωση και διασφάλιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, τις οποίες χαρακτήρισε «ζωτικές, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη Ευρώπη».

Στις 19.00 ήταν προγραμματισμένη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τα επόμενα λεπτά. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα