Έφοδος στη βάση Μπελμπέκ στην Κριμαία από ρωσόφιλους στρατιώτες

09:00 23/3/2014 - Πηγή: AEK365

Έφοδο στην ουκρανική αεροπορική βάση Μπελμπέκ στην Κριμαία, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου ένοπλοι ρωσόφιλοι με θωρακισμένα οχήματα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Η βάση βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ρωσόφιλων στρατευμάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ένας ουκρανός στρατιώτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής, ενώ ο διοικητής της μονάδας βγήκε από τη βάση προκειμένου να διαπραγματευτεί με τις ρωσόφιλες δυνάμεις.

Ερωτηθείς για

το εάν θα επιστρέψει ασφαλώς μετά τις διαπραγματεύσεις, ο συνταγματάρχης Γιούλι Μαμτσούρ απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Για την ώρα βάζουμε όλα τα όπλα στην αποθήκη οπλισμού».

Από το χώρο της βάσης ακούστηκαν πυροβολισμοί, όπως μεταδίδουν το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα ή συγκρούσεις.

Αρχικά, όταν οι ρωσόφιλες δυνάμεις περικύκλωσαν τη βάση, οι ουκρανοί αξιωματικοί διέταξαν τους άνδρες τους σε θέσεις μάχης. Ωστόσο, στη συνέχεια, ο συνταγματάρχης Μαμτσούρ συγκέντρωσε τους άνδρες του, τραγούδησαν ομαδικά τον ουκρανικό εθνικό ύμνο, και αποφάσισαν να αφήσουν τα όπλα τους.

Πριν ακολουθήσει τους ρώσους στρατιώτες, είπε στους άνδρες του πως θα ενημερώσει την ανώτατη διοίκηση πως στάθηκαν ορθοί απέναντι στον κίνδυνο.

Το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες φιλορώσοι άοπλοι διαδηλωτές κατέλαβαν αναίμακτα άλλη μία αεροπορική βάση στην Κριμαία.

Οι περισσότερες ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο φιλορωσικών δυνάμεων και ανεμίζουν τη ρωσική τρικολόρ.

Πηγή:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα