Δυο μπλακ άουτ σε 72 ώρες στην Σαντορίνη!

09:23 16/8/2013 - Πηγή: AEK365

Εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η Σαντορίνη παραμένει για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα καθώς μέσα σε 72 ώρες σημειώθηκαν δυο γενικά μπλακ άουτ στο νησί.
Το τελευταίο μπλακ-άουτ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν τις 9, λόγω βλάβης σε πυκνωτή στο εργοστάσιο που είχε σημειωθεί η έκρηξη την Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε δυνατή η ηλεκτροδότηση στο 50% του νησιού.
Την ίδια ώρα, βέβαια, παραμένει το βασικό πρόβλημα

ηλεκτροδότησης καθώς ακόμα και σήμερα, Παρασκευή, τέταρτη ημέρα μετά την πυρκαγιά, η ισχύς του ρεύματος δεν έχει επανέλθει στο 100%.
Όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προσθέτοντας ότι στις 10 το πρωί αναμένεται να προστεθούν άλλα 3 MW ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 32-33 MW.
Χθες ο δήμαρχος Θήρας, ο Αναστάσιος Ζώρζος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ζήτησε να μεταβεί στο νησί ο αρμόδιος υπουργός και να παρέμβει ο εισαγγελέας ενώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neasantorinis.gr, σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά της ΔΕΗ για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες τρεις μέρες σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Πάντως στην κυβέρνηση εμφανίζονται εξοργισμένοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου με τον κόσμο να ζητά να «πέσουν κεφάλια» στην διοίκηση της ΔΕΗ για το φιάσκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα