Πήγε στην κόλαση και γύρισε ο Φέντερερ

08:08 16/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ρότζερ Φέντερερ όχι μόνο ίδρωσε πάρα πολύ μέχρι να προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά Masters στο Σινσινάτι αλλά βρέθηκε δυο γκέιμ πριν τον αποκλεισμό μέχρι τελικά να επικρατήσει με 2-1 σετ του Τόμι Χάας.
Στο πρώτο σετ ο Φέντερερ ήταν αγνώριστος με τον Χάας να επικρατεί εύκολα με 6-1 ενώ στο δεύτερο ο Γερμανός βρέθηκε να προηγείται με 4-2 στα γκέιμ. Εκείνη την στιγμή όμως ο Φέντερερ αφυπνίστηκε και αφού κατάφερε να

κάνει το 7-6 και να πάρει το δεύτερο σετ στην συνέχεια επικράτησε με 6-3 στο τρίτο σετ και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά έπειτα από 1 ώρα και 52 λεπτά παιχνιδιού.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση ήττας του Φέντερερ και νίκης του Ντελ Πότρο την Παρασκευή ο Ελβετός από το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης θα έπεφτε δυο θέσεις.
Όμως τέλος καλό όλα καλά για τον Φέντερερ ο οποίος στα προημιτελικά περιμένει τον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός επικράτησε με 2-1 σετ, 6-2, 5-7 και 6-2 του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον Ισπανό, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, με δυο break στο πρώτο σετ να κάνει εύκολα το 1-0. Στο δεύτερο σετ ο Ντιμιτρόφ έγινε πιο επιθετικός και παρότι βρέθηκε πίσω με 4-3 στα γκέιμ τελικά έκανε το 1-1 στο δωδέκατο γκέιμ. Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε την κόπωση του αντιπάλου του και πήρε την πρόκριση στον προημιτελικό μετά από δυο ώρες αγώνα. Ο Ναδάλ έτσι συνεχίζει την προσπάθεια διεκδίκησης του 9ου τίτλου στην ίδια σεζόν και ετοιμάζεται για την 31η μονομαχια του με τον Φέντερερ. Υπενθυμίζεται πως ο Ισπανός προηγείται με 20-10 στις νίκες.

Σε αντίθεση με τον Φέντερερ και τον Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε εύκολα στα προημιτελικά του αμερικανικού Masters επικρατώντας με 2-0 σετ, 6-2 και 6-0 του Γκοφίν. Στους "8" προκρίθηκε και ο Άντι Μάρεϊ με τον Βρετανό, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, να επικρατεί με 2-0 σετ, 6-2 και 6-2, του Ζουλιέν Μπενετό. Επόμενος αντίπαλος του Βρετανού στην προσπάθεια κατάκτησης του τρίτου αμερικανικού Masters στην καριέρα του θα είναι ο Τόμας Μπέρντιχ που κέρδισε εύκολα τον Τόμι Ρομπρέδο με 2-0 σετ, 6-3 και 6-0.

Τα άλλα δυο ζευγάρια των προημιτελικών είναι Τζόκοβιτς-Ίσνερ και Ντελ Πότρο-Τουρσούνοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα