Δια πυρός και σιδήρου η ΑΕΚ

17:34 6/11/2013 - Πηγή: AEK365

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δυο φορές η ΑΕΚ συνέχισε με νίκη στο Πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών. Συγκεκριμένα, τα κορίτσια έκαναν ντέρμπι το παιχνίδι με τους Μακεδόνες για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της διοργάνωσης, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο τάι μπρέικ (3-2 σετ).

Το ματς

Το ξεκίνημα του πρώτου σετ δεν ήταν ιδανικό για τα κορίτσια, τα οποία παρουσίασαν αρκετά προβλήματα στην υποδοχή κι έτσι οι Μακεδόνες το εκμεταλλεύτηκαν και

έφτασαν να πάρουν προβάδισμα (5-1). Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τα προβλήματά σε άμυνα κι επίθεση συνεχίστηκαν κι αυτό ήταν κάτι που της στοίχησε και την έφερε να βρίσκεται πίσω στα σετ με 1-0.
Στο δεύτερο σετ η Ένωση βελτίωσε την εικόνα της και κατάφερε γρήγορα και εύκολα να χτίσει μια σημαντική διαφορά (17-7), που της έδωσε ψυχολογική ώθηση. Η καλή εικόνα, λοιπόν σε μπλοκ και υποδοχή συνεχίστηκε κι έτσι το ματς ήρθε στα ίσα (1-1 σετ).
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τερέν και πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ (9-9 και 10-10) στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ενώ, κάποια λάθη και πάλι έδωσαν δικαίωμα στην ομάδα του Αξιού να περάσει μπροστά ακόμα και με τρεις πόντους (11-15) και να δείχνει πως κρατάει τον έλεγχο. Ότι κι αν έκανε η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση (20-24) κι έτσι το σετ κατάληξε στις φιλοξενούμενες (2-1 σετ).
Η ΑΕΚ έπειτα μπήκε με στόχο να φέρει το ματς στα ίσα κι αυτό ήταν κάτι που δεν της άφησε περιθώρια χαλάρωσης, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων. Το 2-2 ήταν γεγονός και στο τάι μπρέικ η ομάδα του Οικονόμου έδειξε ανεβασμένη, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια σημαντική νίκη, έστω και δύσκολα.

Τα σετ: 23-25, 25-13, 23-25, 25-17, 15-11.

ΑΕΚ (Οικονόμου): Λαδένη, Ιβάνοβα , Κρουκ , Γιακουμή, Καβαθά , Ρόγκα / Πασιά, Τοτσίδου.

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Δραγουμάνου, Τυφλιώρη , Καετάνο , Μηλοβιάνου, Βεργίδου, Μεταξά , Αναγνώστου / Παλτιμσιτζόγλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα