Δεν βλεπόταν ο Ολυμπιακός που γλίτωσε από συντριβή

23:54 18/9/2012 - Πηγή: AEK365

Πέρυσι ήταν η Μαρσέιγ. Φέτος ήταν η Σάλκε, που ήρθε στην πρεμιέρα και πέρασε... αέρας από το γήπεδο Καραϊσκάκη. Ένας Ολυμπιακός κουρασμένος, ανοργάνωτος, κάκιστος, χωρίς άμυνα, κέντρο, επίθεση, αλλά και... τερματοφύλακα θα μπορούσε να είχε χάσει μέχρι και... 1-4 από την σαφώς ανώτερη Σάλκε. Τελικά το τελικό 1-2, που διαμορφώθηκε με τα γκολ των Χέβεντες (41'), Αμπντούν (59'), Χούντελααρ (60') είναι άκρως τιμητικό για τους «ερυθρόλεύκους».

Και είναι τιμητικό καθώς η Σάλκε δεν πέτυχε μόνο τα δύο γκολ: Έχασε ευκαιρίες, πέτυχε ακόμα ένα τέρμα, με τον Παπαδόπουλο, το οποίο κακώς ακυρώθηκε, ενώ έχασε και πέναλτι αμέσως μετά το 1-2 με τον Χούντελααρ.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το πρώτο μισάωρο άνηκε στον Ολυμπιακό, όσον αφορά τον έλεγχο του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή, όμως τους έλειπε ο παίκτης που άφησε στον πάγκο ο Ζαρντίμ: τον Ιμπαγάσα φυσικά. Ο Αργεντινός δεν ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να επιλέγει ένα 4-2-3-1 με τους Μοντεστό και Μανιάτη στα χαφ, δεξιά τον Αμπντούν, αριστερά τον Μασάντο και τον Φουστέρ πίσω από τον Τζιμπούρ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή άνηκε στον Ολυμπιακό, όταν ο Τοροσίδης συνέκλινε προς τον άξονα, πήρε πάνω του την άμυνα της Σάλκε, ο Μασάντο έκανε κίνηση στα αριστερά, πάτησε περιοχή, πήρε έξοχα τη μπάλα από τον διεθνή Έλληνα αμυντικό, όμως το πλασέ του ήταν κακό, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει εύκολα τη μπάλα προ της γραμμής. Ήταν η μία και μοναδική καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Έκτοτε είχε τον έλεγχο, αλλά όχι την τελική πάσα. Πολλά λάθη στο κέντρο σημάδεψαν το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ώσπου να αποφασίσει η Σάλκε να βάλει τη μπάλα κάτω και να παίξει ποδόσφαιρο μετά το 30ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός έπαιξε... ταμπούρι στην άμυνά τους, ωστόσο το δίδυμο Μανωλά - Κοντρέρας δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα. Σε χειρότερη βραδιά ήταν όμως ο Μέγιερι.

Στο 39' χάνει πεντακάθαρα στον «αέρα» τη μονομαχία με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά, άρχισε να πανηγυρίζει έξαλλα για το 0-1, όμως ο διαιτητής είδε... φάουλ (!!!) ακυρώνοντας ένα κανονικό γκολ!

Η Σάλκε όμως πήρε το... αίμα της πίσω, δύο λεπτά αργότερα. Κόρνερ από τα δεξιά, η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε» ο Χέβεντες πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς, στέλνοντας με σκορ 0-1 τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Και στην επανάληψη η Σάλκε μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο, για να καθαρίσει το παιχνίδι. Εκείνη είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο 51' με τον Μπαρνέτα εξ επαφής να... καταφέρνει να στείλει τη μπάλα ψηλά άουτ. Και φτάσαμε στο διάστημα 56' - 62' όπου έγιναν τα... πάντα στο ματς. Μεγάλη διπλή ευκαιρία αρχικά για τον Ολυμπιακό με τον Αμπντούν και τον Φουστέρ οι Γερμανοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή, αλλαγή του Ιμπαγάσα με τον Φουστέρ και αμέσως το 1-1 με τον Αμπντούν στο 59'.

Σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακό νόμιζε ότι μπορεί να αλλάξει το ματς. Μάταια! Ο Χούντελααρ ένα ακριβώς λεπτό με

Keywords
Τυχαία Θέματα