Δεν θέλουν ούτε τον Μελισσανίδη!

12:49 11/5/2013 - Πηγή: AEK365

Όλοι περιμένουμε την Γ.Σ. της Τρίτης, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Είναι ίσως η πιο κρίσιμη μέρα στην ιστορία της ΑΕΚ εδώ και δεκαετίες. Ακόμη κι αν δεν είναι στην...ημερήσια διάταξη, το θέμα της υπαγωγής της ΠΑΕ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης πρέπει να συζητηθεί και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις άμεσα.

Δυστυχώς όμως για την ΑΕΚ, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για το τι θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα. Και το λέω επειδή στην Γ.Σ θα επιχειρήσουν σίγουρα να

δώσουν τον τόνο, αυτοί που στο πρόσωπο του Μελισσανίδη βλέπουν τον άνθρωπο που θα τους αφαιρέσει τον λόγο ύπαρξης στα της ΑΕΚ. Πέρα δηλαδή από την καθαρά φίλαθλη ιδιότητα.

Την στιγμή που ο Μάκης Κασνακίδης σπεύδει δημόσια να προλάβει να πει ότι είναι υπέρ της λύσης που θα φέρει στην ΑΕΚ τον Μελισσανίδη. Την στιγμή που ο ίδιος αποκαλύπτει ότι αυτό συμβαίνει και με τον Νοτιά. Την στιγμή που καθημερινά αποκαλύπτονται σε επίπεδο πληροφοριών ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, πράγματα και θαύματα σχετικά με τα σχέδια του «Τίγρη» για την αναγέννηση της ΑΕΚ, υπάρχουν ορισμένοι αμετανόητοι. Που δεν εκφράζουν κανέναν εκτός από τον εαυτό τους και υπάρχουν με το δικαίωμα που τους δίνει... μισή μετοχή στην ΠΑΕ.

Είναι απίστευτο. Ακόμη κι αυτοί που ενδεχομένως θα έχουν προβλήματα με την Δικαιοσύνη σε περίπτωση πτώχευσης παρουσιάζονται πλέον - μένει να το δούμε στην πράξη βέβαια...- υπέρ της λύσης - μονόδρομος για την ΑΕΚ και μια ομάδα... αυτοδιορισμένων δήθεν θεματοφυλάκων της νομιμότητας, σπεύδει σε κάθε ευκαιρία να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της ομάδας και να δημιουργεί εντυπώσεις.

Τελευταίο χτύπημα, η ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Οικονομόπουλου στην «ΩΡΑ των σπορ». Άλλη συνομωσία ανακάλυψαν εδώ... Με εμφανές και αναμφισβήτητο το υπονοούμενο, ότι προφανώς στην «συνομωσία» εμπλέκεται και ο Μελισσανίδης, αφού η διαδικασία της πτώχευσης θα τον φέρει στο προσκήνιο για την ομάδα.

Τους ενοχλεί και ο Μελισσανίδης τώρα. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τους ενοχλούσε ο Αδαμίδης, ο Δημητρέλος, ο Κασνακίδης, ο Νοτιάς , ο Παππάς, ο Νικολαΐδης. Τώρα όμως τους ενοχλεί ο Μελισσανίδης. Και είναι σαφές γιατί τους ενοχλεί. Είναι αυτό που είπαμε σε προηγούμενο σχόλιο... Ότι με τον Μελισσανίδη τελειώνει ο ρόλος τους στην ΑΕΚ. Ρόλος που ποτέ βέβαια δεν κατάφεραν να κατοχυρώσουν θεσμικά, αλλά φαίνεται ότι δεν χάνουν ποτέ την διάθεση να προσπαθούν να το κάνουν.

Και στην τελευταία ανακοίνωση, καταφεύγουν στο προσφιλές τους... άθλημα. Πιάνουν ένα αόριστο ενδεχόμενο, βασισμένο σε τελείως υποθετικά και ...τραβηγμένα από τα μαλλιά νομικίστικα επιχειρήματα και οδηγούν στο συμπέρασμα που θέλουν οπωσδήποτε να βγει.

Στην προκειμένη περίπτωση, παρουσιάζουν σαν...πανεύκολο το να δεχθεί το Δημόσιο την εκχώρηση της απαίτησης από τον Ψωμιάδη και με αυτό τον τρόπο να σβηστούν τα χρέη της ΑΕΚ.

Το παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να σκεφτεί κάποιος που δεν πολύ - ασχολείται «ρε τα λαμόγια, κοίτα να δεις πόσο εύκολο είναι να λυθεί το πρόβλημα και δεν το κάνουν...».

Φοβερό.. Πως δεν το σκέφτηκαν τόσα χρόνια όσοι κινδυνεύουν να πάνε φυλακή; Πως δεν το κάνει η Πολιτεία μέσα σε χρόνο «ντε τε» να διασφαλίσει τα χρήματα της, που θα χαθούν με την πτώχευση της ΑΕΚ; Πραγματικά φοβερή ανακάλυψη...

Δεν είναι η πρώτη φορά. Συνηθίζουν να βασίζονται σε μια τυπολατρία που τους βολεύει και να παρουσιάζουν το «άσπρο - μαύρο». Τους λες για παράδειγμα με αφορμή το θέμα του ΑΦΜ και των συγχωνεύσεων «μα κοιτάξτε τον Ηρακλή, δυο κατηγορίες έχει πηδήξει και παίζει στην Β' Εθνική» και σου λένε «δεν γίνεται, απαγορεύεται». Δεν πάει να παίζει ο Ηρακλής στην Β' Εθνική και να το βλέπει όλος ο κόσμος; Αυτοί σου λένε ότι «δεν γίνεται».

Η πλάκα είναι ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους, παρότι βλέπουν πράγματα να συμβαίνουν γύρω τους, παρότι ξέρουν σε ποια χώρα ζουν, πραγματικά πείθουν τους εαυτούς τους ότι δεν συμβαίνουν όσα συμβαίνουν. Κι αυτό λέει πολλά...

Κάποιοι άλλοι βέβαια, έχουν πλήρη συνείδηση του ότι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι απλά ρομαντικοί, κάτι που δεν απαγορεύεται, αλλά όταν το παρατραβάς, καταντάει επικίνδυνο.

Αυτό που λέει ο Οικονομόπουλος είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται. Πτωχεύει η ΑΕΚ, η διεκδίκηση συνεχίζεται με τον τρόπο που περιγράφει και φυσικά δεν είναι τόσο αφελής να μην γνωρίζει πως αν παρουσιαστούν ποτέ χρήματα, φυσικά και θα πέσουν όλοι πάνω του να ελέγξουν πως θα διατεθούν. Αν παρουσιαστούν ποτέ χρήματα...

Αλλά πέρα από όλα αυτά, το πραγματικά παρελκυστικό και επικίνδυνο, είναι ότι παρουσιάζουν σαν απόλυτα εφικτή μια δυνατότητα εντελώς θεωρητική, που βασίζεται σε αυτό που δέκα χρόνια μάταια προσπαθεί η ΑΕΚ. Να πάρει πίσω τα κλεμμένα συν τους τόκους.

Λες και είναι χαζοί στο Δημόσιο που δεν λένε «μπράβο βρήκατε τη λύση, κάντε μας την εκχώρηση να τελειώνουμε». Λες και δεν ξέρουν πόσο δύσκολο είναι ακόμη και γι' αυτούς να βγάλουν άκρη. Για την ίδια την Πολιτεία.

Αλλά τι θέλουν να μας πουν οι άνθρωποι αυτοί με την συγκεκριμένη ανακοίνωση τους; Στην ουσία ότι και ο Μελισσανίδης συμμετέχει σε μια συνομωσία με στόχο την πτώχευση, ενώ υπάρχει εφικτή και πανεύκολη η λύση της εκχώρησης στο Δημόσιο για να παίξει η ΑΕΚ τουλάχιστον στην Β' Εθνική.

Τον Μελισσανίδη έχουν τώρα στόχο. Φυσικά δεν τολμάνε να το πουν στο ίσια και βάζουν μπροστά τους γνωστούς στόχους. Ξέρουν όμως ότι στην συνείδηση του κόσμου η πτώχευση και η συμμετοχή στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για μια χρονιά, είναι ταυτισμένη με την δραστηριοποίηση του Μελισσανίδη.

Άρα όταν λένε ότι επιλέγεται η συγκεκριμένη διαδικασία δολίως, ενώ υπάρχει άλλη...εφικτή και...πανεύκολη που είναι προς το συμφέρον της ΑΕΚ, πέστε μου εσείς, ποιον στοχεύουν;

Την Τρίτη λοιπόν στην Γενική Συνέλευση, αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους θα δώσουν το παρών. Και μπορεί κάποιοι να γελάτε και να λέτε «σιγά τα αυγά, τι μπορούν να κάνουν», αλλά σας πληροφορώ ότι μπορούν να κάνουν πολλά. Μπορούν να κάνουν τεράστια ζημιά στην ΑΕΚ.

Ειδικά αν αυτό συνδυαστεί με καμιά... κωλοτούμπα των «μετοχοδιοικητικών» σε σχέση με όσα λένε τα τελευταία 24ωρα, την Τρίτη μπορεί η ΑΕΚ να πάθει την μεγαλύτερη ζημιά στην ιστορία της. Πολύ μεγαλύτερη από αυτή που πιστέψαμε ότι πάθαμε με το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη. Πραγματική καταστροφή.

Επίσης πέρα από την Γενική Συνέλευση, ποιος μου λέει εμένα ότι δεν μπορεί να πιαστεί από τα επιχειρήματα των συγκεκριμένων ανθρώπων και κάποιων άλλων από το διοικητικό περιβάλλον, κάποιος εκτός ΑΕΚ που να μην θέλει να δει να γίνεται πραγματικότητα η εμπλοκή του Μελισσανίδη; Τα σχετικά άρθρα σε «ερυθρόλευκες εφημερίδες» για τον κίνδυνο που ήδη νιώθουν, οι περισσότεροι τα έχετε ήδη υπόψη σας πιστεύω.

Ποιος μου λέει εμένα, ότι την Δευτέρα δεν μπορεί να δούμε ξαφνικά να δρομολογούν τα παράκεντρα εξουσίας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου κανένα τέχνασμα, που θα παρουσιαστεί σαν ...σωτήριο ως προς την παραμονή της ΑΕΚ στην Σούπερ Λίγκα ή την συμμετοχή της στην... Football League;

Ναι, της ΑΕΚ που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος. Της ανύπαρκτης διοίκησης, της «μηδέν» χρηματοδότησης, της αναζήτησης επενδυτών, των ...προτάσεων για «λαϊκή βάση», της καταχρεωμένης. Για να μπορούν κάποιοι να συνεχίζουν να...προτείνουν, κάποιοι άλλοι να συνεχίσουν να...διοικούν, κάποιοι να ελπίζουν και να επιδιώκουν να...διοικήσουν. Μέχρι να την διαλύσουν τελείως και πλέον να μην υπάρχει καμιά εναλλακτική.

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα, ας σταματήσει αυτή η ιστορία εδώ. Τα παραμύθια και τα όνειρα τελείωσαν. Λύση για την ΑΕΚ εμφανίστηκε, είναι η καλύτερη δυνατή και η μόνη που δίνει πραγματική προοπτική.

Ας το πάρουν απόφαση κι ας σταματήσουν επιτέλους να προκαλούν και να εξοργίζουν. Και κυρίως, μην τολμήσει κανείς να επιχειρήσει να βάλει εμπόδιο στο μέλλον της ΑΕΚ στην επερχόμενη Γ.Σ. Έχει και η πλάκα τα όρια της.

* Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΩΡΑ των Σπορ

Keywords
Τυχαία Θέματα