Αλλάζουν όλα στην Ιντερ

11:25 11/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Μάσιμο Μοράτι προσπαθεί να συνέλθει. Εβλεπε ότι η σεζόν της Ιντερ δεν πήγαινε καθόλου καλά, εξαρχής κράταγε μικρό καλάθι, αλλά δεν περίμενε και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το αφεντικό των «νερατζούρι» από το βράδυ της Τετάρτης προσπαθεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Οι αλλαγές που θα γίνουν φαίνεται πως θα είναι πολλές και σε όλα τα επίπεδα.

Ο άξονας πάνω στον οποίον αποφάσισε να κινηθεί ο Μοράτι είναι η πρόσληψη του Βραζιλιάνου διευθυντή ποδοσφαίρου της Παρί Σεν

Ζερμέν, Λεονάρντο, και η εύρεση ενός συμπαίκτη στην ιδιοκτησία. Αυτά τα δύο θέματα είναι τα πρώτα που απασχολούν τον Μοράτι και η εξέλιξή τους θα δείξει τον δρόμο και στα υπόλοιπα. Αλλωστε ο Μοράτι προανήγγειλε χθες την απόκτηση ενός μεγάλου (σε αξία) ποδοσφαιριστή για να οδηγήσει την αναγέννηση της ομάδας. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Ο Λεονάρντο, που είχε καθίσει στον πάγκο της Ιντερ για ένα εξάμηνο από τον Δεκέμβριο του 2010 ως το καλοκαίρι του 2011, έχει ήδη συζητήσει με τον Μοράτι και μάλιστα σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος έγραφε χθες για συμφωνία και για τελειωμένη ιστορία. Ο Λεονάρντο αναμένεται να αναλάβει έναν ρόλο γενικού κουμανταδόρου στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με τον Αντρέα Στραματσιόνι να παραμένει στη θέση του προπονητή. Ολο το ιατρικό τιμ και οι γυμναστές παίρνουν δρόμο μετά το πλήθος των τραυματισμών που ταλαιπώρησαν την ομάδα φέτος.

Οσο αφορά την υπόθεση «συμπαίκτης στην ιδιοκτησία», και εδώ υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις. Ο 43χρονος -αμερικανοθρεμμένος- Ινδονήσιος επιχειρηματίας Ερικ Τοχίρ έλαβε προ ημερών την αναλυτική έκθεση των συνεργατών του για τα οικονομικά στοιχεία της Ιντερ, τα είδε όλα... κατακόκκινα (στα χρέη), αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα «Tuttosport» ενημέρωσε τον Μοράτι ότι θέλει το 51% των μετοχών.

Φέρεται σχεδόν βέβαιη η συνάντηση των δύο πλευρών την επόμενη εβδομάδα. Ο Τοχίρ είναι ένας εκ των πλουσιότερων επιχειρηματιών στην Ινδονησία με μεγάλες επενδύσεις στις ΗΠΑ όπου κατέχει σημαντικό ποσοστό στους Φιλαδέλφεια Σίξερς (ομάδα του ΝΒΑ) αλλά και είναι ιδιοκτήτης (μέσω εταιρείας) της ομάδας του MLS, Ντι Σι Γιουνάιτεντ.


Κι αν όλα αυτά μπορεί να μη λένε κάτι στους απογοητευμένους οπαδούς των «νερατζούρι», το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Corriere dello Sport» μάλλον θα πρέπει να τους χαροποίησε. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το μεγάλο όνομα που συζητά ο Μάσιμο Μοράτι λέγεται... Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος πρώην ποδοσφαιριστής της Ιντερ που λατρεύτηκε από τους οπαδούς, είναι θετικός στην επιστροφή του στο Μιλάνο και δέχεται μάλιστα δραστική μείωση στις ετήσιες απολαβές του.

Αυτή τη στιγμή ο Ετό λέγεται ότι παίρνει περί τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως από την Ανζί αλλά για να πάει στην Ιντερ θα πρέπει μίνιμουμ να δεχθεί κούρεμα στο 60%. Στην Ιντερ θα αλλάξουν πολλά και σύντομα. Αν δεν συμβεί αυτό, άπαντες γνωρίζουν ότι η επόμενη σεζόν μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο καταστροφική από τη φετινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα