Δεν φαντάζεστε ποιο ζώο προκαλεί τους περισσότερους θανάτους... (ΦΩΤΟ)

23:38 29/4/2014 - Πηγή: AEK365

Όταν σκεφτόμαστε τα πιο επικίνδυνα ζώα στη γη συνήθως το μυαλό μας πάει στα άγρια ζώα της ζούγκλας ή της θάλασσας. Ωστόσο, η απάντηση είναι πολύ διαφορετική.

Ο Μπιλ Γκέιτς δημοσίευσε τον κατάλογο με τα πλάσματα που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας του ανθρώπινου είδους. Καρχαρίες, λύκοι και λιοντάρια βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις, ενώ την πρώτη θέση κερδίζουν... τα κουνούπια και μάλιστα με διαφορά, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί φυσικά... ο άνθρωπος!

Σε ένα γράφημα που παρουσιάστηκε στο gatesnotes.com

έχει κατά προσέγγιση καταμετρηθεί οι θάνατοι που προκαλούνται από κάθε είδος, σε ετήσια κλίμακα.

Εκατό άτομα χάνουν τη ζωή τους από επιθέσεις ελεφάντων και λιονταριών. Σχεδόν 500 σκοτώνονται από ιπποπόταμους και χίλιοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από κροκόδειλους. Υψηλά ποσοστά θανάτων προκαλούν και δύο παρασιτικά σκουλήκια, τα σαλιγκάρια του γλυκού νερού και το ασιατικό σκαθάρι.

Επίσης, ακόμα 10.000 θα χάσουν τη ζωή τους από τσίμπημα μύγας τσε-τσε, ενώ και ο σκύλος με τη μετάδοση της λύσσας σκοτώνει περίπου 25.000 ανθρώπους, ενώ ακόμα 50.000 πεθαίνουν από τσίμπημα ή επίθεση φιδιού.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο άνθρωπος ο οποίος ευθύνεται για 450.000 θανάτους, ενώ στην κορυφή βρίσκεται το κουνούπι, που σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελεί και τη μεγαλύτερη απειλή για τον μισό σχεδόν πληθυσμό του πλανήτη και ευθύνεται για 725.000 θανάτους ετησίως με τις ασθένειες που μεταφέρει. Μάλιστα, ακόμη 200 εκατ. άνθρωποι παραμένουν κλινήρεις εξαιτίας των ασθενειών που μεταφέρουν. Η χειρότερη και πλέον θανατηφόρα είναι η ελονοσία.

Το ίδρυμα Bill Gates δημοσίευσε την παραπάνω λίστα με σκοπό την ενημέρωση στο ζήτημα καταπολέμησης των κουνουπιών και στα πλαίσια καμπάνιας που ονομάζεται «Τhe Mosquito Week».

Keywords
Τυχαία Θέματα