Δείτε στους κινηματογράφους...

23:30 3/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ποικίλες είναι οι ταινίες αυτή την εβδομάδα με αυτή ωστόσο που έχει περισσότερο ενδιαφέρον να είναι τόσο η επιστροφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ όσο και η κινηματογραφική μεταφορά του υπέροχου μυθιστορήματος «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν». Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι αύριο, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ξεκινά το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει μετά από χρόνια στο πεδίο του φανταστικού, ασχολούμενος αυτή τη φορά με τον Βέλγο ρεπόρτερ Τεν - Τεν στο «Οι περιπέτειες

του Τεν-Τεν: το μυστικό του Μονόκερου». Ο Σπίλμπεργκ για την κινηματογράφηση χρησιμοποιεί τη μέθοδο του performance capture (πραγματικοί ηθοποιοί που μεταμορφώνονται σε κινούμενα σχέδια) και τη βοήθεια του Πίτερ Τζάκσον στην παραγωγή. Ο Τεν-Τεν πληροφορείται πως σύντομα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ύποπτη δοσοληψία. Τρεις μινιατούρες ενός διάσημου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα και ένας πορτοφολάς θα τον οδηγήσουν ακόμη πιο κοντά στη βάσιμη υποψία, πως κάποιοι έχουν ανακαλύψει στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στο θησαυρό του Κόκκινου Ρακάμ: ενός θρυλικού κουρσάρου, ο οποίος κάποτε είχε βυθίσει το πλοίο του Σερ Φράνσις Χάντοκ, προγόνου του καλού φίλου του Τεντέν, Κάπτεν Χάντοκ. Αν και πολλοί έχουν ενστάσεις για την τεχνική που χρησιμοποίησε ο Σπίλμπεργκ πολύ κριτικοί βρήκαν την ταινία αρκετά καλή και όχι μόνο για παιδιά.

Στο «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν», η Λιν Ράμσεϊ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο βιβλίο του Λάιονελ Σρίβερ, το οποίο έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Ένα έντονο δράμα χαρακτήρων που μπορεί να μην φτάνει στο ύψος του βιβλίου, ωστόσο η Τίλντα Σουίντον στον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας μητέρας που δεν ήθελε να γίνει ποτέ μητέρα και προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο γιος της έγινε δολοφόνος είναι εκθαμβωτική.

Στο «Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη» συναντιούνται ο Μπεν Στιλέρ και ο Έντι Μέρφι δημιουργώντας μιας εκρηκτική κωμωδία που όμως θυμίζει αμυδρά τη Συμμορία των 11. Ο υπεύθυνος προσωπικού ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη μαθαίνει ότι ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης του τελευταίου ορόφου είναι ένας στυγνός απατεώνας, ο οποίος καταχράστηκε εκατομμύρια, μαζί και τα λεφτά των συναδέλφων του. Αποφασίζει να τον εκδικηθεί συγκροτώντας μια συμμορία της συμφοράς και οργανώνοντας μια παράτολμη ληστεία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Κέισι Άφλεκ και Τία Λεόνι.

Στον «Φύλακα Αγγέλων», ο Μαρκ Φόρστερ αφηγείται την αληθινή ιστορία του Σάμ Τσίλντερς, ενός πρώην εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος κάνει στροφή στη ζωή του, γίνεται ο σωτήρας εκατοντάδων ορφανών παιδιών που στρατολογούνται με την βία στην Αφρική και ιδρύει την Οργάνωση «Άγγελοι της ανατολικής Αφρικής».

Ο Κώστας Ζάπας δημιούργησε μια πρωτοποριακή ταινία με την Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας. Σε μια πόλη, με heavy metal μουσική και τη φωνή της Μαρία Κάλλας να στοιχειώνει τους ήρωες, ένας ηλικιωμένος άντρας, πρώην τρομοκράτης, που ντύνεται γυναίκα, «η κόκκινη Μαρία», ζει χωρίς νόμους, χορεύοντας στα καφέ, παλιούς, ξεπερασμένους χορούς, για τους θαμώνε

Keywords
Τυχαία Θέματα