Χουανφράν: Με έδιωξε ο Μπάγεβιτς

22:36 1/2/2013 - Πηγή: AEK365

Για την περίοδο που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά και τους λόγους της αποχώρησής του μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Χουανφράν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.

Μεγαλώνεις ηλικιακά, αλλά δεν γερνάς ποδοσφαιρικά. Εχεις βρει το ελιξήριο της ποδοσφαιρικής νεότητας;

«Κάτι έχω κάνει (γέλια). Σίγουρα δεν θα μπορούσα να έχω παράπονο. Βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση για την ηλικία μου. Κοίτα είμαι ήδη καθ' οδόν προς τα 37

και είμαι fit έτσι δεν είναι (γέλια);»

Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο σου. Θα παραμείνεις στη Λεβάντε;

«Μου απομένουν ακόμα έξι παιχνίδια (σ.σ.: 5 πλέον μετά και την αναμέτρηση με τη Βαγιαδολίδ που ακολούθησε εκείνο το απόγευμα) και θα γίνει αυτόματα η ανανέωση του συμβολαίου μου για ακόμα μία σεζόν. Είναι κάτι που είχαμε συμφωνήσει από το καλοκαίρι

Πως το βλέπεις, έχεις όρεξη; Μέχρι πότε σκοπεύεις να παίζεις;

«Φυσικά. Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό να σταματήσω τώρα. Εντάξει, μεγαλώνω, αλλά εάν δεν βγάλω τραυματισμούς, τότε μπορώ να έχω ακόμα 2-3 καλά χρόνια. Δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά από τα γήπεδα.

Στην Ελλάδα σε είπαν τελειωμένο. Εσύ όμως έφυγες και έκανες δεύτερη καριέρα όταν άλλοι σε εκείνη την ηλικία σταματούν το ποδόσφαιρο.

«Δεν χρειάζεται να πω ότι έκαναν λάθος. Αυτό φαίνεται από μόνο του στα 2,5 χρόνια που ακολούθησαν. Ποτέ δεν θέλω να περιαυτολογώ, αλλά η αλήθεια είναι πως εγώ τα πήγα πολύ καλύτερα από τότε. Οχι απλά δεν ήμουν τελειωμένος, μα απολαμβάνω το παιχνίδι περισσότερο τώρα και κάνουμε σπουδαία πράγματα με τη Λεβάντε. Να ξέρεις ότι εδώ βρίσκονται και άλλοι σαν και εμένα που τους χαρακτήρισαν τελειωμένους και τώρα κάνουν σπουδαία πράγματα σε μεγάλη ηλικία.»

Ηθελες τότε να μείνεις;

«Ναι, το ήθελα πάρα πολύ. Μου άρεσε που ήμουν στην Ελλάδα. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική και αισθανόμουν ότι βρισκόμουν σε έναν μεγάλο σύλλογο.»

Τότε τι συνέβη και έφυγες; Ηταν ζήτημα χρημάτων;

«Οχι. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όχι από την πλευρά μου. Εγώ ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω, αλλά η ομάδα δεν έδειξε καμία τέτοια διάθεση.»

Γιατί πιστεύεις ότι διέκοψαν στα μέσα της σεζόν τη συνεργασία σας (τέλη Γενάρη του 2010);

«Ηταν ξεκάθαρα απόφαση του προπονητή (σ.σ.: Μπάγεβιτς). Εκείνος ήταν που δεν με ήθελε. Από τη μεριά μου δούλευα πάντα στο 100% και τα έδινα όλα στην προπόνηση. Ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί και εκείνος δεν μου έδωσε καμία, μα καμία εξήγηση. Απλά με παραμέρισε. Οπότε αναγκαστικά αναζήτησα και εγώ μία διέξοδο για την καριέρα μου και συμφώνησα στην κοινή λύση της συνεργασίας μας. Οπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ ήθελε να αισθάνομαι ότι με υπολογίζουν και στην ΑΕΚ αυτό δεν συνέβη»

Οπότε έχεις πικρή ανάμνηση από την ΑΕΚ;

«Εχω υπέροχες αναμνήσεις από την ΑΕΚ. Και δύσκολες, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν όμορφα όταν ήμουν εκεί. Μου έχει μείνει ο τελικός Κυπέλλου με τα πολλά πέναλτι. Πόσο κρίμα ήταν που δεν το κατακτήσαμε, ενώ νικούσαμε ελάχιστα πριν το φινάλε των καθυστερήσεων.»

Keywords
Τυχαία Θέματα