Όταν ο Λιβαθηνός απαξίωνε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει μέσα στο σπίτι της με 3-0 την Βέρντερ Βρέμης. Διαβάστε πώς... πανηγύριζε τη νίκη ο Σπύρος Λιβαθηνός!
Θυμηθείτε πως πανηγύριζε το μιντιακό παρεάκι μετά τον ΘΡΙΑΜΒΟ στη Βρέμη για τα τηλεοπτικά σχόλια του Σπύρου Λιβαθηνού:

«Για πρώτη φορά στην τηλεόραση βρέθηκε άνθρωπος να κάνει κριτική στην απόδοση του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Σπύρος Λιβαθηνός: "Με τον
Σιμάο να ασχολείται αποκλειστικά με την επιτήρηση του Ντιέγκο, ο Τζιόλης δεν μπορεί να καλύψει μόνος του τα μαρκαρίσματα στα χαφ. Πρέπει να ανέβει ο Ζιλμπέρτο και να βοηθήσει περισσότερο". Και δεν το είπε μια φορά. Το είπε αρκετές. Και είχε απόλυτο δίκιο» έγραψε ο θαμώνας του «Γ. Καραϊσκάκης» Κώστας Καίσαρης στο Goal.

Μάλιστα έδωσε και το αιτιολογικό: «Η Nova δεν είναι μίντια πάρντερ του Παναθηναϊκού όπως η ΝΕΤ στο πρωτάθλημα για να αβαντάρει. Οπως δεν είχε κανένα λόγο να κλείσει το στόμα του ο Λιβαθηνός. Ανθρωπος του Τζίγγερ είναι. Κατά συνέπεια δεν είχε και κανένα λόγο να καλύψει τις αδυναμίες του Ζιλμπέρτο Σίλβα». Προφανώς αναπόλησε τους Αντριτς, Μπίστσαν, Λίνκαρ, Μπόβιο και τα άλλα «παλικάρια» που δίδαξαν το πώς παίζεται η θέση του αμυντικού χαφ τα προηγούμενα χρόνια.

Εκείνο το διπλό στη Βρέμη ήταν το πρώτο που ξεμπρόστιασε τους πολέμιους της πολυμετοχικότητας. Ηταν η πρώτη μεγάλη νίκη που ξεβράκωσε ένα ολόκληρο σύστημα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί μέτοχοι της ΠΑΕ δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους για τα τηλεοπτικά σχόλια του Λιβαθηνού που τροφοδότησαν τη φαγωμάρα!

Ο Λιβαθηνός που ήταν στο σχολιασμό του συνδρομητικού καναλιού που μετέδιδε τον αγώνα, χαρακτήρισε ως λανθασμένη την επιλογή του Χενκ Tεν Κάτε να μην έχει τον Γιάννη Γκούμα στην αρχική ενδεκάδα, ενώ τόνιζε συνεχώς ότι η δυναμικότητα της Βέρντερ δεν είναι και τόσο μεγάλη. Ακόμα αναφερόταν με απαξιωτικά λόγια για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα (ήταν η εποχή που μόδα ήταν το... περιπατητής, παρόλο που σε κάθε παιχνίδι ο Βραζιλιάνος ήταν πρώτος σε χιλιόμετρα - την επόμενη χρονιά κόλλησαν την ίδια στάμπα στον Κατσουράνη), ενώ «πανηγύρισε» το τρίτο γκολ της Ανόρθωσης επί της Ιντερ και ευχήθηκε παράλληλα καλή επιτυχία στην κυπριακή ομάδα, η οποία σε εκείνο το σημείο διεκδικούσε την πρόκρισή της στους «16» από τον Παναθηναϊκό!
Keywords
Τυχαία Θέματα