Χόκινγκ: Το μεγαλύτερο μυστήριο οι γυναίκες!

23:06 5/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ο άνθρωπος που έλυσε πολλά από τα μυστήρια του κόσμου παραδέχεται ότι σηκώνει τα χέρια ψηλά απέναντι στις γυναίκες!

Ο Βρετανός φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ, που έγινε 70 χρονών λέει ότι οι γυναίκες αποτελούν για αυτόν ένα «πλήρες μυστήριο»!

Ο Χόκινγκ έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό New Scientist, επικοινωνώντας όπως πάντα μέσω της ηλεκτρονικής συνθετικής φωνής και στην ερώτηση τι σκέφτεται την περισσότερη ώρα της μέρας, απάντησε: «Τις γυναίκες. Αποτελούν ένα πλήρες μυστήριο»!

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιο πιστεύει

ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του, ο Χόκινγκ απάντησε: «Πίστευα ότι η πληροφορία καταστρέφεται μέσα στις μαύρες τρύπες». Ωστόσο το 1997 αναθεώρησε την άποψή του μετά από νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από συναδέλφους του. «Ήταν η μεγαλύτερη γκάφα μου, τουλάχιστον η μεγαλύτερη γκάφα μου στην επιστήμη», όπως είπε. Οι μετέπειτα σχετικές έρευνές του έχουν οδηγήσει στη σημαντική θεωρητική ανακάλυψη (η οποία ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί πειραματικά) ότι οι μαύρες τρύπες «διαρρέουν» πληροφορίες πίσω στο σύμπαν μέσω κβαντομηχανικών διαδικασιών.

Ο Χόκινγκ, που είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε ένα διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας και ξεκινά στο βρετανικό πανεπιστήμιο, στη διάρκεια του οποίου κορυφαίοι φυσικοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τις τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με το σύμπαν, εξέφρασε ακόμα την ελπίδα του ότι ο επιταχυντής του CERN μπορεί, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, να φέρει επανάσταση στην κατανόηση των φυσικών για το σύμπαν. Ειδικά όπως είπε, αν ανακαλύψει την ύπαρξη των «υπερ-συμμετρικών» σωματιδίων που προβλέπει η σχετική θεωρία της υπερ-συμμετρίας. Μια τυχόν τέτοια ανακάλυψη, τόνισε, θα αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την ισχύ της λεγόμενης «Μ-Θεωρίας» μιας εκδοχής της θεωρίας των χορδών που ενσωματώνει τη βαρύτητα και τις άλλες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης σε ένα σύμπαν με 11 διαστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα