Μπαρόζο: Μπράβο Ελλάδα

13:12 12/9/2012 - Πηγή: AEK365

Εύσημα στην Ελλάδα, για τις προσπάθειες που καταβάλλει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή του λόγου του, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της Κομισιόν, για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση.

"Μπράβο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της" είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν και κατέληξε πως "αν υλοποιήσει τις ρυθμίσεις που προωθεί θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ".
Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Μπαρόζο έκανε λόγο και για την ανάγκη η Ευρώπη να γίνει ένωση ομόσπονδων κρατών. Όπως είπε: "Χρειαζόμαστε μια ομοσπονδία εθνικών κρατών. Αυτός είναι ο πολιτικός μας ορίζοντας. Η δημιουργία αυτής της ομοσπονδίας θα απαιτήσει τελικά μια νέα ιδρυτική συνθήκη. Μια εις βάθος και αυθεντική οικονομική και νομισματική ένωση μπορεί να ξεκινήσει με τις ισχύουσες συνθήκες, αλλά θα απαιτήσει και μια νέα συνθήκη".

Keywords
Τυχαία Θέματα