Αστυνομικοί μέλη οργάνωσης σωματεμπορίας

17:30 8/7/2013 - Πηγή: AEK365

Δυο αστυνομικοί ήταν μέλη σε μια εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας, η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η οργάνωση αποτελούνταν από 19 μέλη (17 Ελληνες, μία Ρουμάνα και άλλη μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων), που εξανάγκαζαν αλλοδαπές γυναίκες να εκδίδονται στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2013.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές

επιχειρήσεις, συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα, από τα οποία το ένα αποτελεί ηγετικό στέλεχος και τα άλλα 12 μέλη της. Αναζητούνται επιπλέον 6 μέλη της, μεταξύ των οποίων και 2 άλλα ηγετικά στελέχη της.

Η δράση της οργάνωσης κατευθύνονταν από τα 3 ηγετικά μέλη της, τα οποία διακινούσαν αλλοδαπές γυναίκες. Παρέχοντας σε αυτές χρήματα ή άλλες διευκολύνσεις, τις παρέδιδαν σε άλλα μέλη της, νόμιμους ή «αφανείς» ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ-μπαρ, κυρίως στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που παραλάμβαναν τις αλλοδαπές, τις προσλάμβαναν με το πρόσχημα της παροχής εργασίας (κυρίως ως σερβιτόρες), αλλά τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται. Επιπλέον, καθόριζαν τόσο τον χώρο διαμονής τους, όσο και τα ερωτικά ραντεβού τους με πελάτες σε ξενοδοχεία, σπίτια ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων τους.

Επιπλέον, οι ίδιοι διαχειρίζονταν τα κέρδη από τη γενετήσια εκμετάλλευση των γυναικών, καταθέτοντας προσυμφωνηθέντα χρηματικά ποσά στα ηγετικά στελέχη και πληρώνοντας τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, που ήταν υπεύθυνα για την επίβλεψη των γυναικών, τη μίσθωση οικημάτων για τη διαμονή τους, αλλά και τη μεταφορά τους στα κανονισμένα «ραντεβού».

Οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί υπηρετούσαν σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Οπως διαπιστώθηκε, κατηύθυναν και βοηθούσαν άλλα μέλη της οργάνωσης, ώστε να μην αποκαλυφθεί η δράση της στις Αρχές.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνες σε σπίτια και καταστήματα των μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.411 ευρώ, 33 κινητά τηλέφωνα, 5 κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, 2 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 13 σφαιρίδια, 50 αβολίδοτα φυσίγγια, 7 κάλυκες πολεμικού τυφεκίου, μία μεταλλική σπάθα, ένα μαχαίρι, 2 σουγιάδες, ένα ξύλινο γκλοπ, 149 ναρκωτικά χάπια, 18,1 γραμμ. χασίς και 9 χάπια άγνωστης σύνθεσης. Κατασχέθηκαν, επίσης, 6 αυτοκίνητα μελών της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα