Αποθέωση Λίνεν για Μητρόπουλο, Πετρόπουλο

20:19 12/1/2013 - Πηγή: AEK365

Αποθεωτικά ήταν τα λόγια του Έβαλντ Λίνεν για τους Μητρόπουλο, Πετρόπουλο, μετά την ομολογουμένως εξαιρετική τους σημερινή εμφάνιση. Ο προπονητής της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου ανέλυσε τον αγώνα με την Ξάνθη, στάθηκε στη σημασία της νίκης, ενώ μίλησε τόσο για την αλλαγή συστήματος σε 4-4-2 με "ρόμβο", όσο και για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ.

Αναλυτικά ο Λίνεν είπε:

«Νομίζω πως ήταν ένα από τα καλύτερα ματς που κάναμε στην σεζόν. Αν όχι το καλύτερο. Είδαμε μια ομάδα ενωμένοι, να παλεύει για την επιβίωση της. Ήταν πολύ καλό αυτό. Το μαχητικό πνεύμα που δείξαμε ήταν καλό. Επίσης επιτέλους κάναμε πολλές ευκαιρίες. Δυστυχώς δεν σκοράραμε. Είχαμε ευκαιρίες και αργήσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Είχαμε πίεση και άγχος. Αλλά δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Παίξαμε πολύ καλά στα άκρα και χρησιμοποίησε το γεγονός πως στον άξονα είχαμε τέσσερις παίκτες. Και νομίζω πως πήραμε μια νίκη που αξίζαμε. Θεωρώ πως βοήθησε η αλλαγή του συστήματος. Είδατε πόσο σημαντικοί ήταν οι παίκτες στην μεσαία γραμμή, που έκαναν το παιχνίδι και όταν κερδίζεις το κέντρο, είναι να σαν κερδίζεις το μισό ματς. Ο Ρίκκα είναι ένας ποδοσφαιριστής που μετά τα Χριστούγεννα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Από εκεί και πέρα οι τρεις νέοι ήταν καλοί. Ο Πετρόπουλος ήταν φανταστικός. Ο Μητρόπουλος έδειξε πως θα πρέπει να παίζει το εξάρι, δυναμικός και ακούραστος. Και ο Τσουμάγκας ήταν αγχωμένος στην αρχή, αλλά μετά βοήθησε. Είναι δύσκολο να παίζεις με τον ρόμβο. Αλλά πήγαμε καλά και το σύστημα αυτό λειτούργησε»

Για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η ομάδα μετά το γκολ που πέτυχε

«Δεν νομίζω πως παίξαμε περισσότερο αμυντικά προς το τέλος. Προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Η Ξάνθη άλλαξε το παιχνίδι της, το έκανε πιο επιθετικό και μας δημιούργησε κάποια προβλήματα».

Για την διαφορά στην αγωνιστική εικόνα ανάμεσα στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια

«Μόνο εντός έδρας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να το αλλάξουμε. Αν θέλουμε να παραμείνουμε, πρέπει να αρχίσουμε και να κερδίζουμε και εκτός. Δεν βλέπω διαφορά στα παιχνίδια. Αν κρατήσουμε αυτό το μαχητικό πνεύμα, μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Ελπίζω να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο και στα εκτός έδρας ματς».

Για το ενδεχόμενο να γίνουν άλλες μεταγραφές

«Δεν ξέρω αν θα πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη. Κάθε παίκτης που θα μας κάνει καλύτερους, κοστίζει πολλά λεφτά. Παρόλο που θα ήθελα κάτι παραπάνω και η ομάδα το χρειάζεται, νομίζω ότι είναι δύσκολο. Έχω πολλούς παίκτες που δουλεύουν σκληρά καθημερινά και τι να τους πω αν πληρώσουμε για να πάρουμε άλλους παίκτες, ενώ εκείνοι δεν πληρώνονται. Σήμερα η ομάδα ήταν καλή με τρεις νέους παίκτες. Για να πάρουμε νέους, θα πρέπει να δώσουμε λεφτά και να μην πάρουν όσοι είναι τώρα στην ομάδα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αν υπάρξουν λεφτά για να πληρωθούν οι παίκτες και να έρθουν και παίκτες, τότε αυτό θα γίνει. Διαφορετικά δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα