Απορρίφθηκαν οι προσφυγές Ηρακλή και Ορεστιάδας

17:12 8/8/2013 - Πηγή: AEK365

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις προσφυγές του ΑΟ Ορεστιάδας και του ΓΣ Ηρακλής κατά της απόφασης της ΕΣΑΠ για την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών δικαιώνοντας την Ένωσης Επαγγελματικών Σωματείων. Έτσι στην Α1 κατηγορία παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, ενώ υποβιβάστηκαν Μίλωνας και Ηρακλής.

Συγκεκριμένα:
1. Με την υπ΄ αριθ. 69/2013 απόφαση του Γ΄ τμήματος του ΑΣΕΑΔ απερρίφθη η προσφυγή του ΑΟ Ορεστιάδας κατά της ΕΣΑΠ αναφορικά με την απόφασή της για την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος 2012-13, σύμφωνα με την οποία παρέμεινε στην Α1 Εθνική Κατηγορία η ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ υποβιβαστηκαν οι Μίλων και Ηρακλής.
Το ΑΣΕΑΔ έκρινε ότι δεν συνέτρεχε λόγος προβιβασμού της Ορεστιάδας μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, αφού δεν είχε άμεσο έννομο συμφέρον προς τούτο. Με την ίδια απόφαση έγινε δεκτή και η πρόσθετη παρέμβαση του Παναθηναϊκού υπέρ της απόφασης της ΕΣΑΠ.
2. Με την υπ΄ αριθ. 68/2013 απόφασή του το ΑΣΕΑΔ απέρριψε και την αντίστοιχη προσφυγή του Ηρακλή για τους ίδιους λόγους καθώς έκρινε ότι ο Ηρακλής οφείλει να εκτίσει την ποινή του τελεσίδικου υποβιβασμού του στην Α2 ανεξάρτητα από τον αριθμό των υποβιβαζομένων ομάδων και το ποιές θα είναι αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα