Απολογητική αποστολή στη Μαλάλα από στέλεχος των Ταλιμπάν!

20:24 17/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα διοικητικό στέλεχος των Ταλιμπάν έστειλε ένα απολογητικό γράμμα στη νεαρή Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από μέλη των Ταλιμπάν πυροβολώντας την στο κεφάλι.

Ο Αντνάν Ρασίντ αρχικά εκφράσει τη λύπη του για το περιστατικό, ενώ λέει πως εύχεται να μην είχε συμβεί ποτέ. Μάλιστα από την αρχή ξεκαθαρίζει ότι αυτή του η στάση είναι τελείως διαφορετική από την άποψη πολλών άλλων μελών των ανταρτών και ότι η επιστολή εκφράζει αποκλειστικά τον ίδιο προσωπικά και όχι τους Ταλιμπάν σαν μαχητική οργάνωση.

Ο Ρασίντ εύχεται να την είχαν προειδοποιήσει να σταματήσει να ασκεί κριτική στους φονταμενταλιστές μαχητές ώστε να μην «αναγκαστούν» οι τελευταίοι να την στοχοποιήσουν. Ο ίδιος λέει είχε ψάξει να τη βρει και να την προειδοποιήσει, μιας και είναι από την ίδια φυλή, ωστόσο δεν είχε βρει τη διεύθυνσή της

Πάντως, ο Ρασίντ δεν δηλώνει πουθενά ότι η επίθεση στην Μαλάλα ήταν λάθος, αν και την χαρακτηρίζει «σοκαριστική». Μάλιστα, συμβουλεύει τη Μαλάλα να σταματήσει να προπαγανδίζει κατά των Ταλιμπάν και της πολιτικής τους, μιας και οι ίδιοι ποτέ δεν απαγόρευσαν στα κορίτσια την εκπαίδευση, σύμφωνα με τον ίδιο.

Την επιστολή έλαβε το πρακτορείο Associated Press μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ την Τετάρτη συνομίλησε με έτερο ηγέτη των Ταλιμπάν, ο οποίος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της.

Η επίθεση των Ταλιμπάν στη Μαλάλα το 2012 και ενώ η νεαρή ακτιβίστρια ήταν 15 ετών είχε προκαλέσει κύμα διεθνούς καταδίκης τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα