Από μηχανής... Λεωνίδας!

19:21 28/1/2012 - Πηγή: AEK365

Με τη νίκη του αυτή, ο ΟΦΗ έσπασε το σερί (10 αγώνων) της Ξάνθης και την έπιασε στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 29 βαθμούς!

Το ενδιαφέρον για την αναμέτρηση στο "Γεντί Κουλέ", ήταν εκ προοιμίου τεράστιο, καθώς οι δύο επαρχιακές ομάδες πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία, με τους Κρητικούς να προέρχονται από 3 συνεχόμενες νίκες και την Ξάνθη, από μια σειρά καλών αποτελεσμάτων, με αποκορύφωμα τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το

ματς άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον ΟΦΗ, καθώς μόλις στο 40ό δευτερόλεπτο, ο Μάντζιος αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ζητώντας ν' αντικατασταθεί, όπως και έγινε, με τον Λεωνίδα Καμπάνταη να περνά στη θέση του. Η εξέλιξη αυτή έδειξε να αποσυντονίζει κάπως τον ΟΦΗ, που μέχρι να βρει τα πατήματά του, είδε την Ξάνθη να έχει τον έλεγχο, με κινητήριο άξονα τον δαιμόνιο Μαρσελίνιο.

Το πρώτο τέταρτο, πάντως, κύλησε χωρίς κάποια σοβαρή ευκαιρία και μόνο κάποιες ενέργειες του Μαρσελίνιο και μια πλαγιοκόπηση του Μπούρμπου, μπορούν να καταγραφούν στο αρχείο του αγώνα. Λίγο πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, ο Μαρσελίνιο υπενθύμισε στον Βεζυρίδη ότι αποτελεί μέγιστη απειλή για την εστία των γηπεδούχων, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας, έδειξε έτοιμος, ν' αναπληρώσει το μεγάλο κενό του Κάρολ.

Μετά το 25λεπτο και προσπαθώντας να αξιοποιήσει την ταχύτητα του Παπουλή και τις εμπνεύσεις του Σίσιτς, ο ΟΦΗ ανέπτυξε επιθετικότητα και στο 31' έχασε καλή ευκαιρία, μετά από έξοχη ενέργεια του Βερόν, που έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και ο Βάλλας, με ρίσκο και αυτοθυσία, γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Αυτή ήταν η προειδοποίηση, καθώς στο 37ο λεπτό, ο ΟΦΗ μετουσίωσε την αγωνιστική του άνοδο. Σέντρα του Παπουλή στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και από τη σύγχυση επωφελήθηκε ο Καμπάνταης, νικώντας από κοντά τον Βιβιανί και δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου (1-0)!

Το τέρμα του ΟΦΗ, αποσυντόνισε την Ξάνθη και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους Κρητικούς, εν όψει δευτέρου ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το γκολ του Καμπάνταη ήταν το πρώτο του στη μεγάλη κατηγορία, από το 2007, όταν είχε σκοράρει στο 5-1 της ΑΕΚ επί του Ιωνικού!

Με την προίκα του 1-0, ο ΟΦΗ έδειχνε να φέρνει το ματς στα μέτρα του, ελέγχοντας τα μετόπισθεν και τη μεσαία γραμμή (κυρίως με τον Βερόν) και αφήνοντας για μεγάλο διάστημα την Ξάνθη να διατηρεί μια πρωτοβουλία άνευ ουσίας, με τους Μαρσελίνιο και Βλαχοδήμο να... φλυαρούν και τον Μαρκόφσκι καλά κλεισμένο.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα και να φρεσκάρει την επίθεσή του, βάζοντας στη θέση του -αρνητικού- Πόι, τον Δημήτρη Σουάνη. Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ, στο 65', όταν με τακουνάκι ο Καμπάνταης βρήκε τον Παπουλή, η σέντρα του οποίου προς τον Λόπεθ, αναχαιτίστηκε από την άμυνα της Ξάνθης.

Στο 68' οι Ακρίτες έχασαν μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Μαρσελίνιο
Keywords
Τυχαία Θέματα