Άντον Ντόμπος, άνθρωπος χωρίς αναμνήσεις

20:01 29/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Άντον Ντόμπος αγωνίστηκε μόλις δύο σεζόν στην ΑΕΚ (1996-98) όμως ήταν αρκετές για να αγαπήσει με πάθος τον Δικέφαλο και να τον κρατήσει μέσα του για πάντα. Το 2002 έχοντας πλέον κρεμάσει τα παπούτσια του ανέλαβε την προεδρία της Πολιτέκνικα Τιμισοάρα και το πρώτο που έκανε ήταν να την μετονομάσει σε Πολιτέκνικα ΑΕΚ για να τιμήσει την Ένωση. Όλα πήγαιναν καλά για τον Ρουμάνο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2008. Οδηγώντας στον Κλουζ τον πήρε ο ύπνος με αποτέλεσμα

το όχημα του να συγκρουστεί μετωπικά με φορτηγό. Ενώ βγήκε από το διαλυμένο αμάξι σε πολύ καλή κατάσταση και περπατούσε και μιλούσε κανονικά τον χτύπησε εγκεφαλικό. Έμεινε σε κώμα μια μέρα με τους γιατρούς να δίνουν ελάχιστες πιθανότητες να επιζήσει. Τελικά μετά από πολλές επεμβάσεις ο Ντόμπος κατάφερε να επανέλθει αλλά με μια σημαντική απώλεια. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ έπαθε μερική αμνησία και δεν θυμάται σχεδόν τίποτα από τον παρελθόν.

Μιλώντας για την τρομακική αυτή εμπειρία και την κατάσταση του σήμερα ο Ρουμάνος δηλώνει: «Αισθάνομαι καλά τώρα. Ακολουθώ θεραπεία και ξεκουράζομαι. Ακόμη έχω προβλήματα όμως με τη μνήμη μου. Με ρωτούν εάν θυμάμαι τον Μάριους Λάκατους. Τον γνωρίζω μόνο απ'όσα βλέπω στις κασέτες, δεν τον θυμάμαι εμφανισιακά. Μόνο το όνομα του! Επίσης εξεπλάγην όταν έμαθα πώς ήμουν πρόεδρος της Πόλι Τιμισοάρα και της Κλουζ. Δεν θυμάμαι καν που έπαιξα ποδόσφαιρο». Ο 46χρονος ξέρει πως πλέον το ποδόσφαιρο έχει τελειώσει για αυτόν: «Δεν μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Ότι ήταν να κάνω, το έκανα. Είμαι χαρούμενος που αγωνίστηκα στο παρελθόν. Εάν μπορούσα να θυμηθώ ξανά θα επέστρεφα, όμως στην παρούσα φάση είναι ανέφικτο. Όπως και να έχει αγαπώ και την τωρινή ζωή μου» δηλώνει και πλέον κρατά επαφή με τον χώρο μόνο μέσω μια ακαδημίας ταλέντων που άνοιξε πρόσφατα στο Βουκουρέστι. «Είναι κάτι που με βοηθά να παραμένω στο ποδόσφαιρο» τονίζει.

Για την απώλεια μνήμης που έχει υποστεί αναφέρει: «Κάποιες φορές νιώθω πολύ κουρασμένος. Δεν μπορώ καν να παρακολουθήσω στην τηλεόραση ένα ποδοσφαιρικό ματς. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αλλά δεν γίνεται». Φυσικά για το 2012 εύχεται: «Πάνω απ'όλα υγεία και να μην έχω κενά με τη μνήμη μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα