Κάνει πλάκα η Ρεάλ, έγραψε ιστορία ο Μέσι

18:53 22/11/2014 - Πηγή: AEK365

LA LIGA-12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ: 5-1
Γήπεδο: Καμπ Νου

Ξέσπασε η Μπαρτσελόνα, που διέλυσε με 5-1 τη Σεβίλλη. Ο Μέσι έχει πλέον έναν ακόμα λόγο για να θεωρείται θρύλος, αφού έσπασε το ρεκόρ του Τέλμο Θάρα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα

Στο 8' και στο 11' ο Μπέτο απέκρουσε εντυπωσιακά τις προσπάθειες του Σουάρες αλλά στο 21ο λεπτό ο Μέσι με τρομερή εκτέλεση φάουλ, έκανε το 1-0 για

την Μπαρτσελόνα. Στο 44' μέσα σε ένα λεπτό η Μπαρτσελόνα έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Άλμπα και Νεϊμάρ.

Η Σεβίλλη μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό έφερε στα ίσα το σκορ. Ο Βιτόλο έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Μπράβο έκανε κακή εκτίμηση και ο Άλμπα, κατά λάθος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Απάντηση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση, καθώς στο 48ο λεπτό, ο Τσάβι εκτέλεσε το φάουλ και ο Νεϊμάρ με γυριστή κεφαλιά έκανε το 2-1. Από εκεί και πέρα οι Καταλανοί ανέβασαν στροφές και στο 65' ο Ράκιτιτς με κεφαλιά έκανε το 3-1. Στο 72ο λεπτό η Μπαρτσελόνα έφυγε στην κόντρα, ο Μέσι συνδυάστηκε με τον Νεϊμάρ και από κοντά έκανε το 4-1, ενώ στο 78' μια νέα συνεργασία των Νεϊμάρ οδήγησε στο 5-1 και στο χατ τρικ του Αργεντινού.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Άλμπα (81' Αντριάνο), Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Τσάβι (75' Ραφίνια), Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες (73' Πέδρο), Νεϊμάρ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Καρίθο, Παρέχα, Κόκε, Φιγκέιρας, Κριτσόβιακ, Σουάρεθ (60' Γκαμεϊρό), Μπανέγα, Βιτόλο, Βιδάλ (60' Ντεουλοφέου), Μπάκα (73' Άσπας).

ΕΪΜΠΑΡ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 0-4
Γήπεδο: Ιπουρούα

Με τον Ρονάλντο να σκοράρει σε ακόμη ένα ματς (2 γκολ), η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε εύκολα με 4-0 την Εϊμπάρ και παραμένει μόνη πρώτη.

Στο 2' και στο 7' τα σουτ των Μπέιλ και Κάπα έφυγαν μόλις άουτ, ενώ στο 16' ο Ιρουρέτα απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Μπέιλ. τελικά στο 23ο λεπτό ο Ρονάλντο μπήκε από δεξιά κι έκανε το γύρισμα στον Μπενζεμά που από θέση οφσάιντ δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, η μπάλα έφτασε πάλι στον Πορτογάλο που ίσως δεν πρόλαβε πριν βγει. έκανε νέο γύρισμα και ο Χάμες με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 31ο λεπτό ο Κασίγιας έδιωξε δύσκολα με τα πόδια το σουτ του Σαούλ, ενώ στο 3' ο Ιρουρέτα είπε όχι σε σουτ του Ράμος. Στο 38ο λεπτό το σουτ του Μπέιλ έξυσε το δοκάρι του Ιρουρέτα και στο 43' ο Καρβαχάλ έκοψε από δεξιά στο πέναλτι και ο Ρονάλντο με σκαστό σουτ έκανε το 2-0.

Στο 55ο λεπτό ο Ιρουρέτα απέκρουσε την κεφαλιά του Ράμος και στη συνέχεια ο Μπενζεμά αστόχησε από ιδανική θέση, ενώ στο 69' ήρθε και το 3-0 για τη «βασίλισσα». Οι Μαρσέλο και Χάμες πρόλαβαν την μπάλα λίγο πριν βγει (ίσως και να είχε βγει) από αριστερά ο Κολομβιανός γύρισε τελικά στον Μπενζεμά που από το πέναλτι με σουτ έκανε το 3-0. το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 83ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι

ΕΪΜΠΑΡ: Ιρουρέτα, Αλμπεντόθα, Μπόβεδα, Εκίθα, Αμπραχάμ, Εράστι, Γκαρθία, Αρουαμπαρένα (78' Λάρα), Κάπα, Σαούλ (78' Λέκιτς), Ντελ Μοράλ (71' Άνχελ).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Ράμος (72' Βαράν), Πέπε, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Κρόος, Ίσκο, Χάμες Ροντρίγκες (78' Κοεντράο), Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο (84' Αρμπελόα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.-ΜΑΛΑΓΑ: 3-1
Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν

Μεγάλη νίκη με 3-1 πανηγύρισε η Ατλέτικο επί της Μάλαγα και ανέβηκε στη 2η θέση.

Η Ατλέτικο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 13ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Κόκε εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Τιάγκο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι «ροχιμπλάνκος» ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και στη συνέχεια και στο 45ο λεπτό οι Αρντά και Μάντζουκιτς έκρυψαν την μπάλα, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκρισμάν εξ επαφής με πλασέ έγραψε το 2-0.

Στο 53ο λεπτό η κεφαλιά του Ουέλιγκτον πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 61' ο Καμενί σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ραούλ Χιμένεθ. Ωστόσο στο 64ο λεπτό η Μάλαγα μείωσε, καθώς Καστιγιέχο έβγαλε από αριστερά τη σέντρα και ο Χόρτα με δύσκολη προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έκανες το 2-1. Στο 65ο λεπτό ο Ραούλ Χιμένεθ έκανε το σουτ από τα ύψος του πέναλτι με τον Καμενί να διώχνει ενστικτωδώς, ενώ στο 74' αποβλήθηκε ο Σάμουελ της Μάλαγα. η Ατλέτικο πίεσε από εκεί και πέρα και στο 84ο λεπτό ο Αρντά με κεφαλιά εξ επαφής έκανε το 3-1. Στο 87ο λεπτό την κόκκινη κάρτα είδε και ο Γκάμπι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Χουανφράν, Χιμένες, Γοδίν, Ανσάλντι, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά (86' Ραούλ Γκαρθία), Γκρισμάν (83' Σαούλ), Μάντζουκιτς (57' Ραούλ Χιμένεθ)

ΜΑΛΑΓΑ: Καμενί, Μιγκέλ Τόρες (62' Χόρτα), Σάντσεθ, Ουέλιγκτον, Αντούνες, Νταρντέρ (75' Ρέθιο), Καμάτσο, Σάμουελ, Καστιγιέχο, Χουάνμι (86' Λουίς Αλμπέρτο), Σάντα Κρους

Keywords
Τυχαία Θέματα